Sygehuslukning: Demonstration ved regionshuset

Onsdag eftermiddag beslutter regionsrådsmedlemmerne formelt at fremskynde planen om at lukke akutfunktionen på Næstved Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bragte sindene i kog i Næstved, da det kom frem, at regionsrådet i Region Sjælland havde besluttet at fremrykke lukningen af akutfunktionen på byens sygehus med to år. Sidst i september blev der derfor afholdt et stort fakkeloptog i byens gader, hvor flere hundrede deltog for at forsøge at få politikerne til at omstøde beslutningen.

Akutte patienter til Slagelse

Beslutningen betyder, at akutte medicinske patienter fra 2016 ikke længere kan behandles i Næstved. I stedet skal de køres til Slagelse eller Nykøbing Falster. Onsdag vil regionsrådet formelt vedtage beslutningen om at fremrykke afviklingen af akutafdelingen, men ude foran regionshuset i Sorø vil demonstranterne fra Næstved endnu engang møde op for at aflevere tusindvis af underskrifter mod beslutningen til Regionsrådsformand Jens Stenbæk samt markere deres utilfredshed.

- Vi håber på, at vi kan få en dialog i gang med politikerne i morgen. Vi har også udformet en række spørgsmål, som vi gerne vil have dem til at svare på. For eksempel hvordan de allerede, før beslutningen er vedtaget, er begyndt at flytte job fra Næstved til Slagelse, siger Lykke Jacobsen, der er initiativtager til protestgruppen.

6000 beboere i Næstved og omegn har skrevet under på, at akutfunktionen på Næstved Sygehus skal bevares. Du kan finde et link til underskriftsindsamlingen ved at klikke her.

Protest i TV ØST

TV ØST var ved sidste demonstration på pletten, da fakkeloptoget gik gennem Næstveds gader. 

CNG demonstration til web NY , af TV ØST