Syge ansatte kræver historisk kirke lukket

De ansatte i Herlufsholm Kirke kræver nu kirken lukket, efter en medarbejder er blevet syg af skimmelsvamp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kendte og historiske Herlufsholm Kirke ved Næstved er ramt af skimmelsvamp. Det har Bedriftssundhedstjenesten konstateret. En kvindelig organist er sygemeldt med vejrtrækningsbesvær, og flere af kirkens øvrige ansatte har gjort, hvad de kunne for at slippe for det dårlige indeklima, skriver Sjællandske.

Alligevel nægter Stiftelsen Herlufsholm Skole og Gods, som ejer kirken, at lukke ned for de kirkelige aktiviteter, indtil indeklimaet er bedre.

- Der er konstateret skimmelsvamp i et rum, som minder om et kælderrum, hvor hverken menighed eller skolens elever har noget at gøre. Og da der ikke er noget, der indikerer, at der skulle være svamp andre steder som for eksempel i selve kirkerummet, ser jeg ingen grund til at lukke, siger direktør for stiftelsen, Ole Jung. Han bekræfter dog, at der for lidt over et år siden har været konstateret skimmelsvamp i orglet. En ansat, som ønsker at være anonym, tror, omfanget af svampeangrebet er langt større, end Ole Jung giver udtryk for.

- Hvis der kun var noget galt dernede, hvorfor sidder jeg så og får det skidt et helt andet sted. Spørgsmålet er, hvordan der ser ud, hvis man løfter løberen i kirken eller kigger bagpanelerne på kirkens nordside, erklærer den ansatte over for Sjællandske.