Syg dyrepasser stjal nøgler til tigerbur

Næstved Zoo åbner først igen lørdag, når de bengalske tigre er faldet til ro. Det siger havens ejer, Peter Bo Rasmussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til mandag begik en psykisk syg mand selvmord i tigerburet i Næstved Zoo. Manden har tidligere været ansat i otte måneder i den zoologiske have og var en meget respekteret medarbejder, siger havens ejer, Peter Bo Rasmussen.

- Tigerne var en kæmpe passion for ham. Han kunne stå i timevis og fordre dem, og når han havde fri, var han her tit to til tre timer ekstra, siger Peter Bo Rasmussen.

Mandens arbejde var blandt at opflaske de to nye tigerunger, der blev født 1. maj. De skulle gøres tamme, så havens gæster kan klappe og ae dem i den kommende sæson.

Tidligere mandag var den 31-årige på besøg for at se tigerungerne. Under besøget stjal han de nøgler, som han efterfølgende brugte til at lukke tigerburet op med.

- Vi synes, han skulle have lov at se dem. Men vi var ikke klar over, at han var så syg, siger Peter Bo Rasmussen. .

Den 31-årige er brudt ind hos tigrene, har åbnet tigerburet og hældt benzin over nogle halmballer og sat ild til. Manden døde af røgforgiftning og blev siden delvist ædt af tigrene, fortæller vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland- Falsters Politi . Det var havens ansatte, der gjorde det makabre fund, da de kom på arbejde mandag.

I Næstved Zoo er de ansatte meget rystede over hændelsen. Også tigerne opfører sig anderledes.

- De vil ikke ind. De bliver ude i den store udendørs indhegning, og deres adfærd er anderledes, end den plejer. Der vil gå et stykke tid, inden de falder til ro, siger Peter Bo Rasmussen.