Superligafodbold kræver fusion

Næstved IFs amatørafdelings drøm om topfodbold på Sydsjælland via talentarbejde er utopi, vurderer fodboldøkonom

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er utopi. Simpelthen.

Så klar lyder vurderingen fra Jesper Jørgensen, der er fodboldøkonom i revisions- og rådgivningsfirmaet, Deloitte.

Han forstår, at det er fristende at kigge mod Lyngby, hvor man gang på gang udvikler talenter og på den måde formår at have et fodboldhold i toppen af dansk fodbold. Men han mener ikke, at det er realistisk i Næstved.

Det er ellers det, der er drømmen i Næstved IFs bestyrelse.

- Vi skal udvikle os til succes. Lyngby har vist vejen, og det kan vi også, siger formand Hans Snestrup i dagens udgave af Sjællandske.

På et informationsmøde for medlemmerne af Næstved IF tirsdag aften fortalte Snestrup om bestyrelsens mål. Nemlig at Næstved inden for tre år skal have en af de 12 talentcentre, der dukker op på det danske landkort.

Den tror Jesper Jørgensen ikke på.

- Man kan ikke opbygge et talentcenter på 5 år. Det tager meget længere tid, lyder det fra fodboldøkonomen, der generelt advarer i mod at tro, at man kan klare sig i toppen af dansk fodbold på frivillig basis.

- Det kræver 40 millioner kroner i indtægter om året at holde et fodboldhold kørende i superligaen. Hvis man skal være der, kan man ikke klare sig på frivillig basis. Sådan er det.

Også Næstved Boldklubs direktør, Peter Birk Pedersen, ryster på hovedet over bestyrelsen i amatørafdelingen.

De nye talentcentre kommer til at kræver vildt meget, som vi ikke engang er sikre på, at vi kan løfte i en fusion. Det kræver fuldtidsansatte trænere og en medicinsk sektor. Og det vil NIF løfte med frivilligt arbejde. Det er langt fra virkeligheden, siger Næstved Boldklubs direktør.

Trods kritikken fastholder formanden for Næstved IFs amatørafdeling, Hans Snestrup, at talentudvikling er vejen frem.

- Vi vil ikke være med til at kaste 71 års fodboldhistorie overbord. Vi vil hellere have en klub, der har fokus på talentudvikling. Og det kan godt være, at det kun rækker til et hold i 2. division. Men hellere det end at have et fusionshold, der spiller hjemmekampe 50 kilometer fra Næstved, siger han.