¨

Succes hos politiet giver sygdom blandt fængselsbetjente

Foto: TV ØST

Politiets indsats mod Rockerkriminaliteten i Danmark går rigtigt godt. Så godt, at de ansatte i Kriminalforsorgen nu er ved at bukke under.

Siden politiet oprettede sin særlige Rocker- og bandeenhed "Task Force Øst" i 2009, er antallet af rockere i arresthusene steget markant. I periode er sygefraværet blandt de ansatte i regionens arresthuse eksploderet.

I 2009 sad der omkring 100 rockere i landets arresthuse. Nu sidder der omkring 370 - altså næsten en firdobling, og i arresthuset i Nykøbing Falster kan arrestforvareren også konstatere, at der er kommet flere rockere og bandemedlemmer blandt de indsatte de senere år.

- Lige nu er otte af vores 24 pladser optaget af rockere eller andre bandemedlemmer, fortæller arrestforvarer Jimmy Padtoft.

Som følge af lovstramninger er der ofte overfyldt i regionens arresthuse. Samtidig har den øgede fokus på bandekriminalitet gjort at andelen af Hells Angels- og Bandidosrockere er steget. I takt med at der er kommet flere rockere ind og sidde i arresthusene, så er sygefraværet blndt personalet steget: I 2009 var der et gennemsnitligt sygefravær på 14 dage, mens det er i dag er helt oppe på 24 dage.

Næstved arrest er forbeholdt HA'erne, og her mærker de også den effekterne af de lovstramninger, der sender flere i fængsel

- Det betyder, at vi af og til må have nogle til at dele celler, eller at vi må få nogle ind og sove i kondirummet eller i besøgslokalet. Det er klart, at flere fanger på lidt plads let giver spændinger, og når en stor del af dem er rockere bliver det ikke mindre kompliceret, siger Kim Rasmussen, der er arrestforvarer i Næstved

Det er ikke unormalt, at der i et arresthus kun er to fængselsbetjente på vagt ad gangen til at passe på over 20 fanger, hvoraf en stor del kan være rockere. Hos fængselsforbundet ser de underbemandingen og den utidssvarende indretning af arresthusene som hovedårsagerne til det voksende syge fravær blandt personalet.

- Det er ikke i orden, at du nærmest skal være alene på vagt med en gruppe af så stærke fanger. Samtidig er arresthusene så gammeldags indrettet, at du ofte ikke kan dele fangerne op selvom det er nødvendigt, siger Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet.

04:22 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App