¨

Strid om pølsevogn

Foto: TV ØST

På Karrebæksminde Havn er der opstået stor debat om placeringen af en ny pølsevogn. Politikerne føler sig overhørt, og lokalrådet vil have den fjernet.

De røde pølser og franske hot dogs bliver flittigt langet over disken i Tyttes Pølser, der blot har ligget på Karrebæksminde Havn i et par uger. De fik i november sidste år tilladelse af administrationen i Næstved Kommune til opstille deres pølsevogn på det grønne areal ved havnen i tre år. Det er den placering, der nu skaber stor debat i byen.

- Vi finder det rimelig uhensigtsmæssigt, at den er placeret lige netop her. Det er det første indtryk, man får, når man kommer til Karrebæksminde, inden man kører over broen, siger formand for Karrebæksminde Lokalråd, Søren Knudsen.

Andre planer for det grønne område

Ifølge lokalplanen i Næstved Kommune kræver det en dispensation at få lov til at bygge på det grønne areal. Det var den dispensation, Tyttes Pølser fik i november sidste år. Men da der i forvejen er planer om at bruge samme område til et rekreativt sted, ærgrer lokalrådet sig over placeringen.

- Den ligger på et område, hvor borgerne i Karrebæksminde i samarbejde med Næstved Turistforening, har planer for hele Karrebæksminde, men også området her. Det er et de områder, der er højst prioriteret i forhold til de planer, man har i fremtiden, siger Søren Knudsen.

Netop på grund af de igangværende planer, mener formanden for ejendomsudvalget i Næstved Kommune, at dispensationen burde have været forbi hans bord.

- Når vi ved, der er nogen andre planer for området, og det er et område med turister, så havde det været en af de dispensationer, jeg i hvert fald havde set komme forbi udvalget, siger Daniel Lillerøi (S), formand for Ejendomsudvalget i Næstved Kommune.

Blandt naboerne er der også opstået debat om pølsevognens nye placering. Her er der langt fra enighed om, hvorvidt vognen er til gene eller ej.

Adminstrativ beslutning 

Det er center for Plan og Erhverv i Næstved Kommune, der har taget beslutningen. De har handlet efter de gængse regler og mener da også, at pølsevognen har ret til at være der.

- Vi har valgt at give en midlertidig tilladelse, fordi vi har vurderet, det er en dispensation, som var af underordnet betydning for den eksisterende lokalplan for området, siger Marit Christiansen, centerchef for Plan og Erhverv i Næstved Kommune.

Dagligt giver administrationen dispensationer, og derfor er det et skøn, hvilke ansøgninger der skal drøftes politisk. Her kunne det dog tyde på, at de har vurderet sagen forkert, mener Marit Christiansen.

- Set i bagklogskabens lys burde vi nok også have drøftet det politisk, siger Marit Christiansen.

Lokalrådet i Karrebæksminde vil på tirsdag drøfte, om de vil klage over kommunens beslutning.

Den midlertidige tilladelse for pølsevognens placering gælder frem til december 2017.

 

03:16 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App