Strid om farve på hus kan sende pensionist bag tremmer

En strid om farven på et hus kan sende 75-årige Thor Nørgaard i fængsel. Han havde ikke råd til at male huset om, og nu skylder han 30.000 kroner i bøder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Huset skal være jordfarvet – men det er så blåt som det kan blive, og det kan nu sende 75-årige Thor Nørgaard i fængsel.

Det er nemlig den ultimative udgang på en årelang strid om et hus i Sandved ved Fuglebjerg ved Næstved.

Det skriver Sjællandske.

Sagen har rullet, siden Thor Nørgaard i 2011 malede sit hus blåt. Det stred imod lokalplanen i området, og naboerne klagede. Selv gik han til forsvar for huset og sagde dengang blandt andet til TV ØST,at farven havde en healende effekt.

Det er denne blå farve, som er i strid med lokalplanen for området. Arkivfoto.
Det er denne blå farve, som er i strid med lokalplanen for området. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Siden sagen startede har Thor Nørgaard opsat blå plankeværk omkring grunden - de er nemlig ikke dækket af lokalplanen, og han har siden malet sit hus delvist lyserødt.

quote Jeg vil gerne male huset om, men jeg har ikke råd til det

Thor Nørgaard

- Det var lidt en protest. Hvis naboerne ikke vil have, at jeg malede mit hus blåt, så måtte de have noget andet at kigge på. Men jeg håber da ikke, at de kan lide det, sagde Thor Nørgaard i 2014 til TV ØST.

Naboerne ville ikke have konflikt, men ville gerne have, at lokalplanens regler blev overholdt af alle.

- Jeg tænker ikke så meget om den blå farve. Den er ok for mig. Det er bare ikke ok ifølge lokalplanen, sagde naboen Michael Thomson dengang til TV ØST.

Bøder på 30.000 kroner

Siden har Thor Nørgaard overhørt påbud og domme om at male huset igen, og står nu til 14 dages fængsel som foranstaltningsdom. Samtidig har månedlige bøder hobet sig op, så han nu skylder 30.000 kroner.

- Jeg vil gerne male huset om, men jeg har ikke råd til det - ikke på grund af maling, men fordi lige så snart jeg gør det, så skal jeg betale tvangsbøden på 30.000 kroner, siger Thor Nørgaard i dag til TV ØST.

-  Derfor vil jeg hellere i fængsel i 14 dage.

Men Thor Nørgaard synes, det er en høj pris at betale for en strid, der måske kunne være undgået.

- Hvis de naboer, som klagede over farven, havde kontaktet mig fra starten, så ville jeg jeg gerne have malet huset om før, siger han.