Stort olieudslip på Næstved-veje

En større mængde olie er løbet ud på vejbaner i Næstved. Fem vejstrækninger er påvirket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beredskabet fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning arbejder lige nu på at få gjort de oliefedtede veje i Næstved rene for olie.

Det er Østre Ringvej, Køgevej, Jørgen Jensens Vej og Præstøvej, der er berørt af olieudslippet.

Og det er en større mængde olie, der har lagt sig på asfalten, hvor den skaber en fedtet overflade for bilisterne.

- Vi ved ikke præcis, hvor meget der er tale om. Men det er ikke kun et lille dryp - det siger næsten sig selv, når der er tale om så lang en strækning, siger indsatsleder Morten Sommerstedt Christensen.

Olien stammer måske fra lastbil eller bil

Hvor olien kommer fra er endnu uklart, men spredningen af olien giver indsatslederen et praj:

- Vores teori er, at der måske er tale om en bus eller en større lastbil, der har lækket den her olie under kørslen - men vi ved ikke, præcis hvad der er sket endnu, siger han.

Spuler olien væk i kryds og på vejbaner

Regnen, der har blandet sig med olien på vejene er ifølge indsatslederen både god og skidt for processen. Olien syner af mere på den våde vej, og kan gøre banen mere fedtet. Omvendt set kan det også hjælpe mandskabet med at få spulet olien hurtigere væk.

- Det, vi gør, er, at vi spuler vejkryds og svingbanerne for olie. På de lige strækninger håber vi på, at olien fortager sig hurtigt af sig selv. I de berørte områder skilter Vej og Park for det glatte føre, forklarer indsatslederen.

Trafikken er påvirket

Vejene er ikke spærret for trafik, men bliver ifølge indsatslederen naturligvis påvirket dér, hvor arbejdet finder sted.

Indsatslederen har endnu ikke en klar tidshorisont for oprensningen, men håber på, at de kan være færdige omkring middagstid.