¨

Stor opbakning til kemo-forskning på Næstved Sygehus

Foto: TV ØST

Mange patienter vil gerne deltage i kemo-forskning på kræftafdelingen på Næstved Sygehus.

Det sidste år har kræftafdelingen på Næstved Sygehus deltaget i et stort europæisk forskningsprojekt, der tester om doseringen af den giftige kemomedicin kan halveres. Indtil nu har 95 patienter deltaget i projektet. Det skriver P4 Sjælland.

Positivt overrasket
Ledende overlæge Niels Hollænder fra kræftafdelingen er meget positivt overrasket over, at så mange patienter har lyst til at deltage i forskningsprojektet.

- Da vi startede forsøget for et år siden vidste vi jo ikke, om de ville være med, men jeg er blevet overrasket til den positive side. Stort set alle siger ja, siger overlægen til P4 Sjælland.

Lodtrækning
I forsøget er der blevet trukket lod om, hvilke patienter der skulle have kemo-behandling i 12 uger, og hvilke der skulle have det i 24 uger.

- Nu kender vi jo ikke udfaldet af forskningen, men vi håber på, at forsøget vil vise, at kemomedicin i 12 uger er ligeså effektiv som i 24 uger. Hvis det holder stik, så bliver fremtidens patienter med kræft i tarmene sparet for mange bivirkninger, og samfundet sparer mange penge på udgifter til kemomedicin, siger Niels Hollænder til P4 Sjælland.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App