Stor nedtur for områdets fodboldhold - dårligste resultat i 17 år

Det blev lidt af en mareridtssæson for sendeområdets fodboldhold. Både Næstved og Nykøbing rykker ned i 2. division. Det har ikke set værre ud i 17 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der mangler stadig én runde i dansk fodbolds næstbedste række, 1. division, men lige lidt hjælper det. De tre nedrykkere er fundet, og to af dem er her fra vores område.

quote Vi havde selvfølgelig aldrig håbet, vi skulle ryge i 2. division, men det er sådan realiteten er nu

Peter Nielsen, administrerende direktør, Næstved Boldklub

I sidste weekend blev Næstved Boldklubs skæbne forseglet, og søndag blev det så Nykøbing FC’s tur med et 2-0-nederlag hjemme mod Vendsyssel FF.  En klub, der ellers havde som erklæret mål at rykke op i landets bedste række, Superligaen, i 2022.

- Man er jo sportsmand, så det er ærgerligt ikke at nå sit kortsigtede mål i år, som var top-6. Det har vi ikke nået, siger Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC, dagen derpå.

- Man er jo sportsmand, så det er ærgerligt ikke at nå sit kortsigtede mål i år, som var top-6. Det har vi ikke nået, siger Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC, dagen derpå.
- Man er jo sportsmand, så det er ærgerligt ikke at nå sit kortsigtede mål i år, som var top-6. Det har vi ikke nået, siger Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC, dagen derpå. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Også for Næstved Boldklub er det lidt af en nedtur at skulle spille fodbold på tredjehøjeste plan efter sommer.

- 2. division er noget helt andet end 1. division. Vi havde selvfølgelig aldrig håbet, vi skulle ryge i 2. division, men det er sådan realiteten er nu, siger administrerende direktør, Peter Nielsen.

Næstved Boldklub vil så hurtigt som muligt tilbage i 1. division.
Næstved Boldklub vil så hurtigt som muligt tilbage i 1. division. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Dårligste i 17 år

Nedrykningerne betyder, at vores område ikke har nogle fodbold i landets to bedste rækker. Det har ikke set så skidt ud i 17 år, fortæller Simon Ydesen, der er sportsjournalist hos Sjællandske Medier.

- Og der er ikke nogen tegn på, at det lysner. Fordi både Næstved og Nykøbing står med nogle store udfordringer, forklarer han.

Han mener, at noget af den dårlige udvikling kan forklares med, at de sjællandske hold er udfordret af hovedstadsområdet, som både har flere Superliga- og 1. divisionsmandskaber.

- Der er ingen tvivl om, at centrum i forhold til fodbold her på Sjælland rykker sig længere og længere ind mod København. Det er der spillerne vil bo, det er der de gerne vil spille. Det gør det sværere at få kvalificerede, danske spillere ud at spille i provinsen, lyder det fra Simon Ydesen.

Ifølge sportsjournalist hos Sjællandske Medier Simon Ydesen har det ikke set værre ud for fodbold i vores område i 17 år.
Ifølge sportsjournalist hos Sjællandske Medier Simon Ydesen har det ikke set værre ud for fodbold i vores område i 17 år. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Optimisme at spore

Selvom Nykøbing FC skal levere noget af et mirakel med to direkte oprykninger for at indfri målet om Superligafodbold i 2022, så er direktøren optimistisk.

quote Målet er Superliga på den lange bane og at lave et nyt, stort flagskab på Lolland-Falster og Sydsjælland. Det ændrer det her ikke ved

Axel Castenschiold, direktør, Nykøbing FC

- Vores lokale avis, Folketidende, har været ude at spørge sponsorere, og alle har sagt, at de bakker op. Jeg er selv blevet kontaktet af folk, der siger, at de fortsat bakker op, siger Axel Castenschiold.

Og de drømmer stadig stort på Sydhavsøerne.

- Målet er Superliga på den lange bane og at lave et nyt, stort flagskab på Lolland-Falster og Sydsjælland. Det ændrer det her ikke ved, men det er klart at 2022, det er lidt kortsigtet, det er måske for optimistisk, fortsætter Axel Castenschiold.

I Næstved rækker drømmene i første omgang til at komme tilbage i landets næstbedste fodboldrække så hurtigt som muligt.

- Nu har vi startet arbejdet på at sætte en rigtig stærk 2. divisionstrup sammen til sæsonstart, så vi kan komme tilbage til 1. division lynhurtigt, fastslår Peter Nielsen.

Det sidste hold, der tager turen ned i 2. division, bliver FC Roskilde.