Stor mangel på sygeplejersker

Region Sjælland mangler i øjeblikket næsten 150 sygeplejersker. Alle sygehusene og psykiatrien er ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Således er der i øjeblikket 33 ledige stillinger på Roskilde og Køge Sygehuse, mens der på Holbæk Sygehus alene mangler 28 og på Ringsted, Slagelse og Næstved Sygehuse 79. Det viser tal, som DAGBLADET Roskilde har indhentet fra Region Sjælland.

- Vi oplever, at der er et stigende antal ledige sygeplejerske-stillinger, fortæller Marianne Evers, der er HR-direktør i Region Sjælland til DAGBLADET.

Problemet er, at når sygeplejerskerne siger op, er stillingerne for tiden svære at besætte igen, og ifølge Marianne Evers har regionen ingen samlede data på, hvad opsigelserne skyldes.

Og det er ikke kun én type sygeplejersker, der er mangel på.

- Som jeg er oplyst, er det spredt ud over hele gruppen. Vi mangler både sygeplejersker på sengeafdelinger, på medicinske afdelinger og specialuddannede sygeplejersker til vores intensivafdelinger og i psykiatrien. Der er ikke ét sted eller én årsag til, at vi mangler, siger Marianne Evers.

Ifølge en opgørelse fra Sundhedsstyrelsen over beskæftigelsen på offentlige sygehuse er der de seneste år blevet ansat flere sygeplejersker på sygehusene i hele landet, men stigningen har det seneste år ikke været så stor i Region Sjælland, som i de øvrige Regioner.

- Det kan måske sige noget om, at vores naboer, tager nogle af vores sygeplejersker, uden at der bliver flere samlet set, siger HR-direktøren til DAGBLADET.