Stor konkurrence for unge kommer til Næstved

Næstved skal om to år huse den store konkurrence mellem unge i erhvervsfagene, DM i Skills. Der kan komme flere end 60.000 tilskuere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved skal i 2019 huse den store konkurrence for unge på erhvervsuddannelserne.

Det oplyser SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Konkurrencen skal foregå i og ved Arena Næstved 4. - 6. april 2019.
 
Med placeringen i Næstved har DM i Skills været rundt til alle landets fem regioner, siden det første DM blev holdt i Odense i 2011, og det glæder SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen:
 
- Vi har altid haft en ambition om at være landsdækkende, og det er allerede opfyldt i og med, at de dygtige, unge deltagere i et DM vitterligt kommer fra alle egne af landet, men det har også været vigtigt for os, at DM går på skift mellem landets regioner, siger Jesper Juul Sørensen.

Unge konkurrerer i faglig kunnen 

DM i Skills er en konkurrence, hvor de dygtigste unge fra en lang række erhvervsuddannelser demonstrerer deres færdigheder i konkurrenceform foran et stort publikum, og siden 2011 er arrangementet vokset år efter år. I 2011 deltog 180 deltagere i 23 fag foran 12.500 tilskuere.

De senere år har tilskuertallet gennemsnitligt været over 60.000, deltagernes antal er vokset til cirka 300, og der kåres Danmarksmestre i typisk 40 forskellige konkurrencefag, samtidig med at der vises yderligere 10-15 demonstrationsfag. 

 
- Publikums- og deltagerinteressen understreger vigtigheden af DM i Skills, som får vist især de mange skoleelever blandt tilskuerne, at der er spændende og vigtige job at få med en erhvervsuddannelse, siger Jesper Juul Sørensen.

Svært ved at finde plads 

DM i skills er efterhånden så stort et arrangement, at det er svært at huse i samme hus.

- Vokseværket har gjort det vanskeligere år for år at finde egnede lokaliteter med tilstrækkeligt plads, når det fortsat er ambitionen at komme rundt i landet. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at rykke DM i Skills fra den traditionelle placering i januar til april, så vi kan supplere arealerne i Arena Næstved med telte, hvor nogle af konkurrencerne skal foregå. Det gør det muligt for os at placere DM 2019 i Region Sjælland, siger Jesper Juul Sørensen.
 
SkillsDenmark er en non-profit organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, fag, skoler, virksomheder og fonde. Formålet er at øge fokus på erhvervsuddannelserne gennem DM i Skills og deltagelse i EuroSkills og WorldSkills.