¨

Stor debat efter Magnus Heunickes raseriudbrud

Foto: TV ØST

TV2/Fyn valgte mandag at bringe en skjult optagelse, hvor transportminister Magnus Heunicke og hans presserådgiver skælder en journalist ud efter et interview.

Transportminister Magnus Heunick (S) måtte mandag aften beklage for sin og kommunikationsrådgiveren Rasmus Jønssons opførsel overfor en journalist fra TV2/Fyn.  

Magnus Heunicke er bosat i Næstved og valgt i Sjællands Storkreds.

Interviwet med ministeren var kulminationen på en episode søndag, hvor Magnus Heunicke besøgte Fyn i forbindelse med åbningen af et bridgewalking-arrangement. Her valgte en journalist fra TV2/Fyn at spørge transportministeren om en togstation i Langeskov – spørgsmål, som hans kommunikationsrådgiver tidligere havde afvist, at Magnus Heunicke ville besvare. Alligevel valgte ministeren at svare på journalistens spørgsmål om togstationen.

Efter interviewet skældte Rasmus Jønsson og Magnus Heunicke TV2/Fyns journalist ud, fordi hun brugte ordet løftebrud. Det valgte tv-stationen at optage i det skjulte og mandag offentliggøre på deres hjemmeside.

TV2/Fyns direktør, Esben Seerup, begrundede offentliggørelsen sådan her: ”Normalt bruger TV 2/FYN ikke skjult kamera. Og normalt lader vi heller ikke kameraet køre, når et interview er overstået. Men det gør vi i dag. Årsagen er, at vi dermed kan dokumentere, hvordan en minister og en kommunikationsrådgiver reagerer – rasende og vredt - fordi en journalist har stillet en række, helt relevante spørgsmål, som den samme minister og kommunikationsrådgiver i ugevis har forsøgt at undgå at svare på.”

Debatten raser på Facebook

Siden videoen blev offentliggjort, har der været stor debat om ministeren og hans presserådgivers opførsel. Tirsdag formiddag er klippet på TV2/Fyns Facebook-side delt 449 gange og kommentarerne er mange og forskellige:

- Anders Krarup skriver: "Stort indslag! TV 2/Fyn har i sjælden grad rykket ved balancen mellem statsmagt og presse; det er i det store billede ligegyldigt, om Heunicke og Jønsson ryger ud - det interessante er, at der er nyt fokus på, hvordan nogle 'særlige' rådgivere tror, at de kan rocker-bøffe sig til ukritisk omtale."

- Jakob Esmann: "Det er godt nok langt ude. Heunicke har jo aldrig lovet noget om Langeskov. Det var den tidligere minister. Pinligt at journalisten ikke har researchet ordentligt og vil indlægge en diskutabel præmis i spørgsmålet! Og endnu mere pinligt at offentliggøre det her. Det er klart TV2 Fyn, der har et problem her!"

Begge er kommentarer fra TV2/Fyns Facebook-side.

Transportminister beklager opførsel

Magnus Heunicke blev mandag aften interviewet af TV2/Fyn. Her valgte han at undskylde for sin og presserådgiverens opførsel. Han sagde blandt andet sådan her i live-interviewet:

- Det her, det er for meget. Det har jeg allerede sagt meget tydeligt til min særlige rådgiver, at det er ikke den måde, vi skal opføre os på. Det er uanset om det er journalister eller almindelige borgere, og det kan jeg sige meget tydeligt, at det har han forstået, sagde Magnus Heunicke til TV2/Fyn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App