Stop madspild og få en billig middag

Med ordningen Too Good To Go kan du for billige penge købe de rester, restauranter og cafeer står tilbage med ved lukketid. Det har de taget særligt godt imod i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når det bliver lukketid på regionens restauranter, står fadene ofte fulde - den mad ryger i de fleste tilfælde i skraldespanden. Men det vil det nye firma Too Good To Go ændre. Nu kan restauranter og cafeer tilmelde sig ordningen, så deres rester kan blive købt til billige penge. På den måde bliver maden spist i stedet for at ryge ud, og den løsning har de taget godt imod på Café Oliver i Næstved

- Da vi hørte om ideen, sagde vi ja med det samme, så kan vi undgå at smide mad ud, fortæller Ismail Samy Bellar, der er ansvarlig kok hos Café Oliver.

Køb resterne billigt

Sammen med syv andre restauranter kan man nu finde Café Oliver på Too Good To Gos hjemmeside. Her kan kunder for 25 kroner købe de rester, restauranterne ellers ville smide ud.

- Jeg så det på nettet i går og tænkte, det var en rigtig god ide, så man kan undgå madspild, lyder det fra Ellen Jacobsen, der har købt rester fra brunch hos Café Oliver.

Næstved ligger i top

Ordningen, der vil begrænse madspild, findes i hele landet, men i Næstved har de taget særligt godt imod initiativet.

- Næstved er en af de byer, der har taget rigtig godt imod det her. Vi har syv restauranter der, og der er næsten altid udsolgt, fortæller Lars Träss, der er partner hos Too Good To Go.

En god ide vokser

Ideen til ordningen tog form i oktober, hvor de fem initiativtagere var på restaurant.

- Vi spiste buffet og så al den mad, der var tilovers og tænkte, det må man kunne gøre bedre, fortæller Lars Träss.

Siden de startede i oktober, har de udvidet, så de nu har 107 restauranter over hele landet, og de er nu 15 ansatte. De arbejder konstant på at udvide forretningen og lave flere aftaler med restauranter og cafeer.