Støjberg revser borgmester

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (Venstre) kan ikke forstå, hvorfor Næstved Kommune ikke vil politianmelde en dansk-irakisk politiker for socialbedrageri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (Venstre) er dybt fortørnet over, at Næstved Kommune ikke politianmelder den dansk-irakiske toppolitiker Samia Aziz Mohammad for socialbedrageri, skriver Ekstra Bladet onsdag.

- Det er simpelt hen en ufattelig beslutning fra kommunens side. Jeg kan ikke tvinge borgmesteren og Næstved Kommune til at politianmelde hende. Men jeg tager mig til hovedet over borgmesterens lemfældige holdning til socialbedrageri, siger Inger Støjberg til Ekstra Bladet.

Samia Aziz har siden 2005 tjent 5,5 millioner skattefrie kroner i det irakiske parlament, mens hun samtidig har modtaget dansk førtidspension.

Hun har siden hen betalt mellem 500.000 og en million kroner tilbage til kommunekassen, men slipper for en politisag, da kommunen og borgmester Henning Jensen (S) vurderer, Samia Aziz var i god tro.

Michael Rex, der er byrådsmedlem i Næstved for Dansk Folkeparti, vil til gengæld godt politianmelde Samia Aziz.

- Jeg tager Samia-sagen op på næste byrådsmøde. Hvis ikke et flertal i byrådet vil omstøde afgørelsen, så politianmelder jeg hende selv, siger han til Ekstra Bladet.