¨

Stod bag drabsforsøg - eks-rockerboss får 11½ års fængsel

Politiets teknikere efterforsker intensivt et skudattentat i Næstved. Foto: Frederik Racher - Lind Foto

En tidligere Bandidos-præsident fra Næstved skal 14 år i fængsel for at tilrettelægge et drabsforsøg.

Den tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved, 35-årige Kristian Beck Hansen, er fredag idømt 11½ års fængsel ved Retten i Næstved. Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dommen får han, fordi han er kendt skyldig i at have foranlediget og tilrettelagt et drabsforsøg på en 25-årig hashsælger med Satudarah-relationer. Derudover fandt retten det bevist, at drabsforsøget fandt sted som led i en konflikt mellem Bandidos og Satudarah.

Dommen sender et stærk signal om, at kriminalitet begået i rockermiljøet straffes hårdt

Mariam Khalil, senioranklager

- Dommen sender et stærk signal om, at kriminalitet begået i rockermiljøet straffes hårdt, siger senioranklager Mariam Khalil i en pressemeddelelse.

Kristian Beck Hansen blev den 29. marts idømt 2½ års fængsel for salg af hash, og med dagens dom på 11½ års ubetiget fængsel lander den samlede straf på 14 år. Han ankede dommen på stedet.

Drabsforsøget skete natten til den 13. november 2017, hvor to mænd brød ind i den 25-årige hashsælgers lejlighed på Østre Ringvej i Næstved. Her blev manden skudt seks gange i ben, arme og mave. Det bragte hans liv i overhængende fare. Manden overlevede - men hans hund døde efter at være blevet skudt fire gange på klos hold.

Den ene af de to attentatmænd er endnu ikke fundet, men i marts blev den 28-årig Jim-Bo Poulsen idømt 12 års fængsel for drabsforsøget. 

Sagen måtte gå om

Den tidligere præsident var i marts i retten i samme sag. Her blev sagen imidlertid afvist, fordi retten ikke mente, at anklagemyndigheden havde beskrevet tydeligt nok, hvad hvad eks-præsidentens rolle i drabsforsøget var.

Under retssagen i marts erkendte anklagemyndigheden, at de ikke er i stand til at bevise, at den 35-årige tidligere Bandidos-præsident opholdt sig i lejligheden på Østre Ringvej, da der blev skudt mod den konkurrerende hashhandler.

Derfor foreslog anklager Mariam Khalil, at tiltalen mod den 35-årige mand fra et velhaverkvarter i Næstved i stedet blev ændret til, at han havde opfordret og foranlediget til drabsforsøget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App