Stod bag drabsforsøg - eks-rockerboss får 11½ års fængsel

En tidligere Bandidos-præsident fra Næstved skal 14 år i fængsel for at tilrettelægge et drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere præsident for Bandidos MC Westside i Næstved, 35-årige Kristian Beck Hansen, er fredag idømt 11½ års fængsel ved Retten i Næstved. Det oplyser anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dommen får han, fordi han er kendt skyldig i at have foranlediget og tilrettelagt et drabsforsøg på en 25-årig hashsælger med Satudarah-relationer. Derudover fandt retten det bevist, at drabsforsøget fandt sted som led i en konflikt mellem Bandidos og Satudarah.

quote Dommen sender et stærk signal om, at kriminalitet begået i rockermiljøet straffes hårdt

Mariam Khalil, senioranklager

- Dommen sender et stærk signal om, at kriminalitet begået i rockermiljøet straffes hårdt, siger senioranklager Mariam Khalil i en pressemeddelelse.

Kristian Beck Hansen blev den 29. marts idømt 2½ års fængsel for salg af hash, og med dagens dom på 11½ års ubetiget fængsel lander den samlede straf på 14 år. Han ankede dommen på stedet.

Skud næstved
Læs også
Mand skudt i Næstved: Gerningsmænd flygtede fra stedet
Skud næstved
Læs også
Mand skudt i Næstved: Gerningsmænd flygtede fra stedet

Drabsforsøget skete natten til den 13. november 2017, hvor to mænd brød ind i den 25-årige hashsælgers lejlighed på Østre Ringvej i Næstved. Her blev manden skudt seks gange i ben, arme og mave. Det bragte hans liv i overhængende fare. Manden overlevede - men hans hund døde efter at være blevet skudt fire gange på klos hold.

Den ene af de to attentatmænd er endnu ikke fundet, men i marts blev den 28-årig Jim-Bo Poulsen idømt 12 års fængsel for drabsforsøget. 

Sagen måtte gå om

Den tidligere præsident var i marts i retten i samme sag. Her blev sagen imidlertid afvist, fordi retten ikke mente, at anklagemyndigheden havde beskrevet tydeligt nok, hvad hvad eks-præsidentens rolle i drabsforsøget var.

bevogtning efter skyderi næstved
Læs også
To mænd kendt skyldige:
Medvirkede til skyderi ved tatovørbutik i Næstved
bevogtning efter skyderi næstved
Læs også
To mænd kendt skyldige:
Medvirkede til skyderi ved tatovørbutik i Næstved

Under retssagen i marts erkendte anklagemyndigheden, at de ikke er i stand til at bevise, at den 35-årige tidligere Bandidos-præsident opholdt sig i lejligheden på Østre Ringvej, da der blev skudt mod den konkurrerende hashhandler.

Derfor foreslog anklager Mariam Khalil, at tiltalen mod den 35-årige mand fra et velhaverkvarter i Næstved i stedet blev ændret til, at han havde opfordret og foranlediget til drabsforsøget.