¨

Steffen vandt DM i Skills på et afbud - nu skal han til VM

20-årig Steffen Slott Jørgensen vandt i foråret DM i Skills i Næstved, nu skal han til VM i Rusland Foto: Privat foto

20-årig Steffen Slott Jørgensen rejser inden længe til Rusland i kampen om medaljer til VM i Skills.

Der skal måles helt ned til mindste milimeter, hvis titlen som verdensmester skal med hjem til Danmark.

Den 16. august drager 14 unge fra Danmark til den russiske by Kazan, hvor de skal dyste mod 60 nationer i forskellige håndværksfag til WorldSkills 2019.

Én af dem er den 20-årige bygningssnedker, Steffen Slott Jørgensen, som i år vandt DM i Skills, hvor han kom med på et afbud.

Det var en helt overvældende lykkefølelse, for jeg havde jo ikke regnet med, det var mig, der vandt. Så man sprang jo nærmest op på podiet

Steffen Slott Jørgensen

- Det var første gang, jeg var med til DM. Der var egentlig en anden, der var sat ind før mig, men han endte med at trække sig. Og så kom jeg lige pludselig ind som reserve, siger Steffen Slott Jørgensen.

Derfor kom det også som noget af en overraskelse, at Steffen Slott Jørgensen gik hen og vandt DM, der fandt sted i Næstved i foråret.

- Det var en helt overvældende lykkefølelse, for jeg havde jo ikke regnet med, det var mig, der vandt. Så man sprang jo nærmest op på podiet, fortæller han.

Her godt et lille halvt år efter sejren ved DM i Skills er Steffen Slott Jørgensen begyndt at få flere forventninger til hans præstation ved VM i Rusland. 

- Til at starte med tænkte jeg, at man måtte tage det som en oplevelse. Men jo tættere man kommer på, og jo mere man træner, jo mere bliver man opsat på, at man gerne vil vinde det her, fortæller han.

Steffen Slott Jørgensen har trænet intenst de sidste par måneder på nogle opgaver, han kan blive stillet overfor til konkurencen i Rusland. 

Mester bakker op

Steffen Slott Jørgensen er til daglig elev hos firmaet Hoffmann A/S i Næstved, hvor hans mester, Peter Petersen, glæder sig på sin elevs vegne.

- Vi bakker selvfølgelig op omkring det. Så han har jo fået lidt ekstra fri herop til, så han kunne træne, siger Peter Petersen.

Han arbejder meget selvstændigt. Og i forhold til normale lærlinge er han jo meget foran

Peter Petersen, mester

Heller ikke mester havde regnet med, at Steffen Slott Jørgensen ville gå hen og vinde DM og dermed kvalificere sig til VM i Rusland. Dog skal der ikke være nogen tvivl om Steffen Slott Jørgensens evner, lyder det fra hans mester.

- Han arbejder meget selvstændigt. Og i forhold til normale lærlinge er han jo meget foran, siger Peter Petersen og fortsætter:

- Alle er glade for ham. Og alle vil jo gerne have fat i de gode, så han er meget populær blandt tømrersvendene.

Hård konkurrence

Selvom Peter Petersen mener, at Steffen Slott Jørgensen besidder nogle gode evner, tror han, konkurrencen kan blive hård.

- Jeg tror, det bliver svært. Jeg tror godt, han kan få sig en udmærkelse, men det bliver svært at komme blandt de tre første. Nogle lande træner jo rent professionelt, siger Peter Petersen.

I konkurrencen om den bedste bygningssnedker skal Steffen Slott Jørgensen konkurrere mod 24 andre nationer. Selvom Steffen Slott Jørgensen ønsker at nå helt til tops, vil han ikke sætte ambitionerne alt for højt.

Jamen jeg vil gerne have så meget ud af det som muligt, hvis jeg kunne vinde, ville det jo være helt fantastisk

Steffen Slott Jørgensen

- Jamen, jeg vil gerne have så meget ud af det som muligt. Hvis jeg kunne vinde, ville det jo være helt fantastisk. Men vi sigter efter top fem, siger Steffen Slott Jørgensen.

Skal være rollemodel 

Skills skal være med til at skabe opmærksomhed omkring erhvervsuddannelserne. Flere tal viser nemlig, at der kommer til at mangle faglærte de kommende år.

Dermed skal Steffen Slott Jørgensen også fungere som inspiration til de kommende generationer.

- Det er godt, vi har nogle, der han vise, at man kan gå håndværksvejen og have rollemodeller som Steffen, siger Peter Petersen.

Konkurrencen starter den 23. august og den 27. august kåres vinderne ved en afslutningsceremoni.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App