Status efter nye uroligheder: Tre anholdt i teltlejr

I alt tre personer er nu i politiets varetægt, efter uroligheder mandag aften brød ud i teltlejren i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet blev kaldt til teltlejren i Næstved omkring klokken 21 mandag aften. Meldingen var, at der var opstået et slagsmål blandt asylansøgerne.

- Da vores patrulje lander på stedet, finder de hurtigt ud af, at det især er to personer, der står bag problemet. De har udvist en aggressiv adfærd, og de bliver derfor anholdt, forklarer vagtchef ved Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald.

Ingen af mændene havde udøvet vold mod andre - derfor kan de nu i stedet se frem til en sigtelse for udlændingelovens svar på ordensbekendtgørelsen.

Endnu en person anholdt

Mens de opholdt sig i teltlejren blev politiet også opmærksom på endnu en asylansøger, der tilsyneladende før deres ankomst havde slået en anden beboer i ansigtet med en knyttet hånd. Han blev derfor efterfølgende også anholdt - og han bliver nu sigtet for vold.

Præcis hvad der har startet urolighederne blandt de nu anholdte ved politiet endnu ikke.

- Sagen overgår nu til lokalpolitiet i Næstved. Her til morgen vil de anholdte skulle afhøres. Det har endnu ikke været muligt, da vi ikke kan kommunikere med dem. Så de afventer en tolk, før de kan komme videre, siger vagtchefen.

Ledelsen skal beslutte om de kan blive i lejren

Det er op til lejrens ledelse om de anholdte skal tilbage til lejren, eller om de skal forflyttes til en anden.

Da der i starten af marts var uroligheder i lejren blev ti asylansøgere efterfølgende lyn-flyttet til andre asylcentre.

Graden af uroligheden skulle ifølge politiet være en anden end sidste gang, de blev kaldt til teltlejren. Her var omkring 30 involveret i et omfattende slagsmål.

Tirsdag aften vurderede politiet, at det især var de to først-anholdt, der var kilden til balladen. Politiet kunne derfor efter halvanden times tid igen forlade lejren.