Spejderhytte til 24 millioner

KFUM-spejderne i Herlufmagle er tæt på at realisere drømmen om et friluftscenter til 24 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er seks år siden, at KFUM-spejderne fik ideen til at bygge et 1617 kvadratmeter stort friluftscenter som erstatning for deres nuværende spejderhytte. I dag er de tæt på at nå målet.

- I onsdags fik vi at vide, at Lokale- og Anlægsfonden har bevilliget os 6 millioner kroner plus et lån på 3 millioner kroner, siger gruppeleder Torben Stenstrup.

Spejderne har tidligere søgt forskellige fonde og modtaget 5,5 millioner fra Næstved Kommune. Men det var først i sidste uge, at initiativtagerne turde tro på, at Nunatakken, som de kalder spejdercentret, nu bliver en realitet.

- Vi havde lagt projektet på hylden, fordi vi ikke kunne rejse penge nok, men nu ser det anderledes ud. Jeg er ret overbevist om, at vi nok skal finde den sidste million også, siger Torben Stenstrup.

Nunatakken skal være et friluftscenter med plads til meget mere end spejdere. Det er tanken, at lokale foreninger skal benytte centret, mens initiativtagerne også håber, at folkeskoler vil bruge det til undervisning.

- Vi håber virkelig, at det kan være med til at gøre, at det bliver fedt og attraktivt at bo udenfor byskiltet til Næstved, siger Torben Stenstrup.

Hvis alt går efter planen, vil KFUM-spejderne slå dørene op til det nye spejdercenter i juni næste år.

Du kan læse meget mere om Nunatakken ved at klikke HER.

[video:videonode:230137]