Spejdere får millioner til klippetop i Herlufmagle

Et nyt hus til KFUM-spejderne i Herlufmagle kommer til at koste 24 millioner kroner. Halvdelen er sikret via støtte fra kommune og anlægsfond.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et helt nyt, stjerneformet spejderhus ved navn Nunatakken skal bygges i Herlufmagle.

Nunatakken betyder klippetoppen på grønlandsk, og skal være hjem for KFUM-Spejderne i byen.

Det oplyser Lokale og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Huset skal - som navnet antyder – ligne en klippetop, og skabe rammen for ikke blot spejderliv, men foreningsliv generelt i byen i de kommende år.

Millionstøtte sikret

Nunatakken bliver i alt på 1.617 kvadratmeter. Selve bygningen omfatter 887 kvadratmeter opvarmet og 45 kvadratmeter uopvarmet areal samt 685 kvadratmeter overdækning.

Projektet er tegnet af Aart Architects. Næstved Kommune har bevilget 5,5 millioner kroner. Lokale og Anlægsfonden har deltaget i udviklingen af projektet og støtter etableringen med 6 millioner kroner. Derudover yder Lokale og Anlægsfonden også et lån på 3 mio. kr. I alt vil projektet koste 24 millioner kroner at opføre.

Torben Stenstrup, gruppeleder hos KFUM-Spejderne i Herlufmagle, glæder sig over støtten.

- Med tilsagnet har vi næsten hele finansieringen på plads og kan snart gå i gang med selve byggeriet. Den stjerneformede bygning bliver et nyt pejlemærke for fællesskab om natur- og friluftsaktiviteter i vores landdistriktsområde. Det giver nye muligheder for de frivillige foreningers samspil med den Åbne Skole, og vores spejdergruppe kan få en helt ny rolle i lokalsamfundet, siger han.