Specialist fra Næstved skal redde liv efter jordskælv: Skal sikre rent vand i Indonesien

En ekspert fra Beredskabsstyrelsen i Næstved er ved at organisere det danske hjælpearbejde efter det store jordskælv i Indonesien i sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En specialist fra Beredskabsstyrelsen i Næstved er lige nu igang med at organisere den praktiske side af det danske hjælpearbejde, som Danmark i disse dage er ved at sende til det katastroferemte land Indonesien.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen til TV ØST.

1,5 millioner mennesker er påvirket af katastrofen, hvor et kraftigt jordskælv i sidste uge blandt andet udløste en tsunami.

quote En vigtig del af vores internationale tilstedeværelse er, at vi kan sende hjælp til katastrofeområder, når nøden er størst

Claus Hjort Frederiksen (V), forsvarsminister

Indonesien har bedt om international hjælp, og Danmark har besluttet at hjælpe med katastrofebistand i form af vandrensningsmoduler, nødstrømsgeneratorer og specialister til de ramte områder. Det er dette, som specialisten fra Næstved skal hjælpe med.

Der er tale om en logistik, der skal organisere transporterne i forbindelse med danskernes indsats i katastrofeområdet.

En vigtig kapacitet

Beredskabsstyrelsens mission er en del af Danmarks bidrag til indsatser i Indonesien, der også omfatter midler til Røde Kors og Red Barnet.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:

- En vigtig del af vores internationale tilstedeværelse er, at vi kan sende hjælp til katastrofeområder, når nøden er størst. I disse situationer er Beredskabsstyrelsen en vigtig kapacitet, der kan rykke ud med kort varsel og fra dag ét gøre en forskel med deres specialmateriel og særligt uddannede personel.

quote Det internationale samfund må hjælpe de indonesiske myndigheder i bestræbelserne på at sikre, at naturkatastrofen i Indonesien ikke også udvikler sig til en længerevarende humanitær krise

Ulla Tørnæs (V), minister for udviklingssamarbejde

Store behov

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs udtaler:

- Det internationale samfund må hjælpe de indonesiske myndigheder i bestræbelserne på at sikre, at naturkatastrofen i Indonesien ikke også udvikler sig til en længerevarende humanitær krise. Danmark bidrager allerede til nødhjælpsindsatsen i Indonesien, men behovene er store. Det glæder mig derfor, at Danmark med et bidrag til det Internationale Røde Kors Forbund kan være med til at sikre en hurtig og effektiv nødhjælp i denne og andre lignende kriser.

- Samtidig er jeg glad for, at vi også er i stand til at bidrage til akutte indsatser gennem Beredskabsstyrelsen, Dansk Røde Kors og Red Barnet, ligesom vi også er en markant støtte til FN’s indsatser til støtte for ofrene for denne forfærdelige katastrofe.