¨

Søværnet redder kutter fra Karrebæksminde

Foto: TV ØST

Tre personer måtte natten til onsdag reddes, da deres kutter på vej hjem til Karrebæksminde tog vand ind.

To af Søværnets patruljebåde, et handelsskib og en helikopter deltog, da tre personer natten til onsdag måtte reddes fra en gammel fiskekutter ved Hjelm sydøst for Djursland.

Den nye ejer af kutteren ville sejle den hjem til Karrebæksminde på Sydsjælland, men stødte på grund i Hjelm Dyb. Det slug hul i bunden, så vandet fossede ind i kutteren, der er fra 1952.
 
Motorrummet blev hurtigt oversvømmet, så de mistede både elektricitet og motorkraft. Det betød, at radioen heller ikke virkede, og der var ikke nødraketter om bord, så de måtte slå alarm ved at ringe til politiet på en mobiltelefon.

Politiet kontaktede Søværnets Operative Kommando (SOK), der sendte to patruljebåde af sted og bad handelsskibet "Defender", der var i farvandet, om at holde udkig efter kutteren. Desuden blev en helikopter med læge sendt af sted fra Aalborg.

- I den situation kan skibet hurtigt gå ned. De havde ingen overlevelsesdragter om bord, så vi gav dem besked på at tage redningsveste på, finde lygter frem og gøre sig klar til at springe i vandet, hvis det blev nødvendigt, fortæller
vagthavende officer i SOK.

Det lykkedes patruljebådene at nå frem og redde de tre chokerede personer over på den ene båd, mens den anden tog den havarerede kutter på slæb mod Grenaa.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App