Sommerskole bringer børn tættere på naturen

På Dybsø Naturskole i Svenstrup er 15 børn i denne uge på sommerskole, hvor de kommer helt tæt på naturen og lærer om dyr og naturaktiviteter.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natur og oplevelser i naturen er på programmet på Dybsø Naturskole i denne uge, hvor 15 børn i alderen 6-10 år er på sommerskole. 

- Hele meningen med denne her sommerskole er, at børnene kommer ud og er i naturen. Der er nogle, som har meget erfaring med dyr, og andre som aldrig før har holdt et dyr, men der er plads til alle, siger Mathilde Jakobsen, som er frivillig på sommerskolen.

Hun fortæller, at et af formålene med sommerskolen er, at børnene får mulighed for at prøve nogle forskellige ting af, og samtidig møde nye venner.

- Børnene får meget hurtigt nye venner, da de deler mange af de samme interesser, siger hun.

Er sammen på en anden måde

En af de børn, som bruger noget af sin sommerferie i naturen, er Saga Willum Menne.

Læs også
Museum beder om hjælp - hvem satte disse spor?
Læs også
Museum beder om hjælp - hvem satte disse spor?

Hun er særligt glad for de mange aktiviteter, som børnene kan give sig til.

- Jeg synes, det er dejligt, fordi man er sammen på en anden måde, og vi laver alle mulige sjove aktiviteter i stedet for bare at ligge derhjemme, siger hun.

I løbet af ugen skal børnene lære om vanddyr, som de selv har fanget i området, krible-krabledyr, hulebygning og mange andre naturaktiviteter, inden de fredag afslutter sommerskolen med et naturløb. 


Nyhedsoverblik