Sofie har 400 engle

Der er fyldt op på hylderne i december hos Sofie Jensen i Næstved. Hun har 400 engle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når kasserne med julepynt bliver fundet frem, falder der nærmest en himmelsk fred over Sofie Jensens stue. Hun samler på engle, og de pryder lige nu huset i Næstved.

- Jeg sætter altid englene op første søndag i advent, siger hun.

Sofie Jensen er 85 år. Hun begyndte at samle på engle for omkring 30 år siden.

- Den første fik jeg fra en veninde, jeg var til Tupperware-party hos. Den er fra Sverige, siger hun.

De 400 engle er i forskellige størrelser. De fleste er af porcelæn eller glas, men der er også et par anderledes eksemplarer i samlingen.

- Jeg fandt de her fire i Rema 1000 sidste år. De er lidt sjove, fordi der er lys i, siger Sofie Jensen om fire blinkende plastikengle, der står på reolen.

Sofie Jensen har fået en del af englene i gave til jul eller fødselsdag, og hun er også altid på udkig efter nye figurer, når hun går på kræmmermarked.

- Hvis jeg falder over en, jeg ikke har i forvejen, og den ikke er for dyr, så køber jeg den. Men jeg tager det lidt roligt med det for tiden, for jeg ved snart ikke, hvor jeg skal stille dem, lyder det fra Sofie Jensen.

At det lige blev engle, hun begyndte at samle på, var tilfældigt, men i dag er hun glad for hver eneste af de figurer, hun har.

- Jeg synes, at de er sødere end nisser. De er så glade i ansigtet, og så bliver man så glad, når man ser på dem, siger hun.

engel2.jpg
Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

engel1.jpg
Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

engel.jpg
Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

engel3.jpg
Foto: TV ØST

Foto: TV ØST