Socialdemokratisk uenighed om sygehusplanen

De skulle samarbejde om sygehusplanen, men i stedet er der nu opstået en intern splid blandt socialdemokraterne i Region Sjælland. En borgmester tror ikke, at regionens sygehusplan kan blive til noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henning Jensen (Soc. dem) er skeptisk over for den sygehusplan, som Regionsrådet har lavet.

- Jeg tror altså ikke rigtig på, at man får støtte til den sygehusplan, man har præsenteret, fordi der er for mange enheder, siger borgmester i Næstved, Henning Jensen.

Men hans kollega i Regionsrådet, mener, det er alt for tidligt at give op, bare fordi regeringen en gang har sagt nej til sygehusplanen.

- Det er kedeligt, at han så hurtigt har troet, at vi vil blive overrulet, det tror jeg ikke vi gør, hvis vi står sammen, siger Tommy Kamp, medlem af Regionsrådet.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090221_sygehuskamp.flv]

På tirsdag indklader Tommy Kamp derfor til mødes mellem socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd på Sjælland. De skal her finde det fælles fodslag og blive enige om en fælles politik.

Baggruden for spliden mellem de to politikere er en sygehusplan, som Næstveds byråd har fået lavet. Den foreslår ét centralt sygehus på midtsjælland og tre sygehuse i resten af regionen. Det mener Tommy Kamp lægger sig for meget op ad regeringens politik om centrale sygehuse frem for Socialdemokraternes ønske om sygehuse tæt på borgerne.

Derfor forventer Henning Jensen kritik til viceborgmesteren og sundhedsudvalgsformanden, som kommer til mødet på tirsdag i stedet for borgmesteren.

- Det er klart at kritik gør større indtryk, når det kommer fra ens eget parti. Vi er vant til at skulle kæmpe mod de andre, men det er der ikke noget at gøre ved. En gang imellem må man, når man har noget at sige, tage de øretæver, der kommer, siger borgmester Henning Jensen.