¨

Sø forurenet med dieselolie

Foto: TV ØST

En vågen borger opdagede tidligere i dag olie på overfladen af Glumsø Sø og tilkaldte miljøvagten.

Næstved Kommune oplyser i en pressemeddelse, at oliefilmen i vandoverfladen breder sigfra Kølebækkens udløb og godt én km. i retning mod byen. I alt ca. 250 L.


I forsøget på at hindre olie i at løbe ud i søen, er der lagt flere flydespærre i Kølebækken, så olien ikke breder sig. Men det har ikke været muligt at suge den op, forklarer geolog og miljøvagt og geolog Søren Nielsen:


-   Olien er så tynd, at den ikke kan skilles ud fra søvandet og opsamles af maskiner. Derfor er der ikke andet at gøre, end at holde den samlet og vente på at den fordamper. Var det her sket om sommeren, ville den være væk i løbet af en uges tid. Men på denne årstid kommer det til at tage et par uger.


 


Leder efter kildenKommunen er i gang med at lede kilden til forureningen.


-  Vi har gennemgået kloaker, rørledninger og store dele af området. Men foreløbig er sporet endt blindt. Vores bedste bud pt. er, at det formentlig stammer fra et læk i en bil, lastbil eller en fyringsolietank. Under alle omstændigheder vil vi meget gerne høre fra folk, der har observeret noget eller på anden måde kan gøre os klogere på olieudslippet. Man er velkommen til at ringe på telefon 5588 6190, siger Søren Nielsen.


 


Ingen risikoEmbedslæge Ulla Axelsen har vurderet tilstanden i og omkring søen:


-   Der er som udgangspunkt ingen risiko for plante- eller dyrelivet. Man skal dog holde sin hund fra vandet, ellers kan den få tynd mave. Fisk og fugle vil søge til den anden ende af søen, og selvom mange planter vil få olie på stængler, så vil olien ikke nå deres rødder og dermed ikke være til skade for planter eller dyrelivet i søen, oplyser han i pressemeddelelsen.


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App