Slagteri risikerer politianmeldelse

Fødevarestyrelsen overvejer at politianmelde et slagteri i Tornemark ved Næstved. Styrelsen undersøger stedet, efter 172 får er blevet slagtet ulovligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er klager fra naboer, der har startet hele sagen.

- Lugten og dyrenes skrigeri dernede fra, det er det, der generer os, siger Susanne Lauridtsen, som bor på Hovedgaden i Tornemark vest for Næstved.

- Vi render konstant og slår spyfluer ihjel, og når vinden er over mod os, så er der også en fæl stank dernede fra, fortæller Søs Elin Rasmussen, som bor på Byvænget omme bag slagteriet.

Lader kødaffald stå

Flere naboer fortæller, at probemet er, at ejeren af Scandinavian Farm ApS lader containere med kødaffald stå i op til en uge, før de bliver afhentet.

Hele sagen er nu endt hos Fødevarestyrelsen.

- Oprindeligt var det en klage til kommunen om lugtgener, som gjorde, at vores kødkontrol kiggede på sagen. Den fandt nogle uoverensstemmelser i de tal, der lå, og så bad de Rejseholdet om at kigge på det, fortæller Michael Rosenmark, leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Efter at holdet har besøgt stedet, kan Michael Rosenmark konstatere, at mindst 172 får er blevet slagtet, uden at der har været en dyrlæge og tjekke dyrenes sundhedstilstand inden slagtningen.

Overvejer politianmeldelse

Slagteriet står til en bøde, men Michael Rosenmark vil ikke afvise, at sagen er større end det.

- Hvis vi føler, vi ikke kan afdække overtrædelsens art og omfang, og at der skal noget mere til, så vil vi politianmelde. Også hvis vi går efter en større bøde end en standardbøde, så vil det også typisk være en politianmeldelse.

Er I der endnu?

- Vi overvejer det stadig, siger Michael Rosenmark.

Vigtigt at tjekke dyr inden slagtning

Han mener sagen er meget alvorlig.

- Umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om, at vi har set sådan noget her tidligere, siger Michael Rosenmark og fortsætter:

- Det er altså vigtigt, at der kommer folk, der er uddannet til det og ser, om dyrene er sunde og raske, inden de bliver slagtet.

Lugtgener skal undersøges

Styrelsen skal nu i gang med at undersøge, om der er sket andre slagtninger af dyr hos slagteriet, uden at en dyrlæge har tilset dem inden slagtning.

Klagerne over lugtgenerne er ikke umiddelbart Rejseholdets bord, men de bliver taget med, når holdet nu skal undersøge slagteriet nærmere.