Skyderier i Næstved er opgør mellem Satudarah og Bandidos

En konflikt mellem de to rockerklubber har ført til tre skyderier på 10 dage i Næstved. De kæmper om magten i området, siger efterforskningsleder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en konflikt mellem to rockerklubber, der er eskaleret og har ført til flere skyderier på åben gade i Næstved den seneste tid – nemlig klubberne Satudarah MC og Bandidos.

Det oplyser efterforskningsleder Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Lige nu strides de om kontrollen med det kriminelle marked. Det er en negativ spiral, som vi skal have stoppet, men det er ikke en konflikt, der er rettet mod den almindelige borger, siger han til TV ØST.

- Vi har desværre set nogle gange gennem årene, at hvis man ønsker at agere i det kriminelle miljø, så er der også fra tid til anden konflikter om, hvem der har kontrollen og er de stærke.

Sætter massivt ind

På baggrund af den konflikt har politiet nu indført visitationszone i en ring omkring Næstved, som skal gøre det muligt for politiet at stoppe og visitere biler og personer på gaden, uden en sigtelse eller begrundet mistanke.

- Det er et værktøj, vi vil bruge til at signalere, at vi ikke vil have, at banderne færdes i det offentlige rum med våben, og at vi sætter massivt ind over for det. Så man vil se mere synligt politi i Næstved, og vi samarbejder også på tværs af politikredse, siger Kim Kliver til TV ØST.

Tidligere haft rockerkonflikter

Motorcykelklubben Satudarah stammer oprindeligt fra Holland, hvor den opstod i 1990. Bandidos har sin rod i Texas, USA, og har i flere år været massivt til stede i Næstved. Blandt andet blev en stor gruppe af rockere på 20-30 personer set gående gennem byen i 2014 – angiveligt for at pisse territoriet af.

I 2013 var der også en rockerkonflikt i byen, efter medlemmer af klubben Westside Nation i et brev beskyldte den danske ledelse af Bandidos for at være korrupt og svag.

Uroen fik i en periode politiet til at lukke for adgangen til en bygning på Præstøvej 6B i Næstved, hvor Westside Nation holdt til.

I den nuværende rockerkonflikt er der endnu ikke foretaget anholdelser, fortæller Kim Kliver.

- Men jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til vores efterforskning. Det er uacceptabelt. Aldeles uacceptabelt, og det skal bringes til ophør.

Her kan du se, hvor politiet har indført visitationszone: