¨

Skybrud tvinger slagter til at lukke butikken

Slagter Thomas Kyhn Madsen måtte holde lukket i dag på grund af oversvømmelser. Foto: Thomas Kyhn Madsen

Under skybruddet tirsdag morgen stod der vand i en halv meters højde udenfor Slagteren i Næstved. Og gulvene indefor blev dækket af vand fra afløbene.

Thomas Kyhn Madsen var mødt på arbejde som de fleste andre dage. Og han regnede med, at det ville blive en ganske normal arbejdsdag i slagterbutikken.

01:31 Luk video

- Klokken ni i morges, lige da jeg skulle til at åben min butik, begynder det at regne lidt. Jeg tænker, det er vel bare som det plejer, siger ejeren af Slagteren i Næstved, der holder til på Hvedevænget.

Jeg har aldrig set så meget vand her før

Thomas Kyhn Madsen, ejer, Slagteren, Næstved

Men kort tid efter kommer han på andre tanker.

- Så gik der en halv time, og der kom mere vand hele tiden. Det tog overhånd og så kunne jeg se, at det her, det går galt. Så begyndte vandet at trænge ind igennem døren. Jeg har aldrig set så meget vand her før, forklarer slagtermesteren.

Ny udfordring

Han skyndte sig i kælderen for at hente sække med salt for at spærre for vandet. Og det virkede og så ganske godt. Men så dukkede en ny udfordring op:

- Så kom vandet op igennem afløbene i butikken og det kunne jeg ikke stoppe.

Udendørs nåede vandet op til knæhøjde før regnen stilnede af. Og inde i butikken, var der vand over hele gulvet.

- Da det holdt op med at regne, satte jeg et skilt på døren, hvor der står, at der er lukket. Jeg kan jo ikke sælge fødevarer, når der kommer kloakvand ind i butikken, siger Thomas Kyhn Madsen, der kan se frem til en lang nat.

Artiklen fortsætter efter videoen og billederne.

00:16

Video taget fra Thomas Kyhn Madsens slagterbutik klokken 10 tirsdag formiddag.

Luk video

Vand udenfor Slagteren i Næstved. Foto: Thomas Kyhn Madsen

Viadukten tæt på Slagteren, hvor flere biler sad fast på grund af de store mængder vand. Foto: Thomas Kyhn Madsen

Slagtermester Thomas Kyhn Madsen venter på at skadesservice skal fjerne vandet fra hans slagterbutik. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Slagter Thomas Kyhn Madsen er så småt i gang med rengøreingen efter der kom vand i hele butikken under skybruddet tirsdag formiddag Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Han venter på at skadesservice dukker op og gør hele slagterbutikken ren. Både oppe og nede.

Jeg kan jo ikke sælge fødevarer, når der kommer kloakvand ind i butikken

Thomas Kyhn Madsen, ejer, Slagteren, Næstved

- Jeg har en kælder. Og det er jo ikke så godt, når man har det laveste sted i Næstved. Jeg er ved at gøre klar til skadesservice, siger Thomas Kyhn Madsen.

Han er dog overbevist om, at han er klar til at åbne slagterbutikken igen onsdag morgen klokken ni. Som han plejer.

Slagteren ligger på et gadehjørne tæt på den viadukt ved Jørgen Jensens Vej, hvor flere biler sad fast tidligere på dagen fordi, der var så meget vand.

- De har været meget voldsomt i forhold til, hvad det normalt er. De plejer ikke at lukke hele området af på grund af vand, siger Thomas Kyhn Madsen.

Normalt tager han sine forholdsregler, når der er varslet skybrud i området. Der var bare ikke noget varsel for skybrud i Næstved denne gang.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App