Skraldemænd nedlægger arbejdet i flere kommuner - skrald hentes ikke i dag

Skraldemænd har nedlagt arbejdet i flere kommuner. Ingen afhentning af skrald i dag i Ringsted, Næstved, Sorø og Slagelse kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgere i Sorø, Ringsted, Slagelse og Næstved kommuner får ikke hentet deres affald i dag.

Skraldemændene hos renovatøren Remondis A/S har nemlig nedlagt arbejdet i de fire sjællandske kommuner oven på en konflikt, der allerede startede i sidste uge i københavnsområdet.

- Det, vi officielt har fået at vide, er, at ledelsen hos Remondis A/S har lavet en indsigelse mod et valg af en tillidsmand i Brøndby Kommune. Og det er det, skraldemændene er utilfredse med, siger Gert Christensen, der er driftsansvarlig for affald i Næstved Kommune.

Ifølge mediet a4arbejdsliv.dk bekræfter kommunikationschefen i Remondis A/S, Pernille Andersen, at årsagen til striden handler om valget af en tillidsrepræsentant.

Tidshorisont ukendt

Gert Christensen og hans medarbejdere i Næstved Kommune har haft travlt onsdag morgen med at give besked til de næstvedere, der ikke får tømt deres skraldespand i dag. Det drejer sig om cirka 5.200 adresser i kommunen.

quote Man må stille sit affald i en ekstra sæk eller køre ud på vores genbrugsstationer og aflevere affaldet, hvis ikke man kan have det stående

Gert Christensen, driftsansvarlig for affald, Næstved Kommune

- Alle borgere, der er medlem af vores sms-ordning, har fået besked om, at de ikke får tømt i dag. Og alle, der har storskrald, har fået en mail om, at de ikke får hentet det i dag, fortæller han.

Fortsætter arbejdsnedlæggelsen, vil det hver dag være yderligere cirka 5.000 adresser i Næstved Kommune, der ikke får hentet affald. Kommunen har ikke mulighed for at sætte andre til at tømme skraldet.

- Man må væbne sig med tålmodighed. Man må stille sit affald i en ekstra sæk eller køre ud på vores genbrugsstationer og aflevere affaldet, hvis ikke man kan have det stående, forklarer Gert Christensen.

Han fortæller videre, at kommunen ikke kan sige noget om, hvor længe arbejdsnedlæggelsen vil vare, og hvor længe næstvedere – og altså også borgere i Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner – må leve med ikke at få tømt skraldespand.

- Nu venter vi på en udmelding fra vores entreprenør og en plan for, hvordan de indhenter det, der ikke er blevet tømt. Normalt, når der er en arbejdsnedlæggelse, går det ekstremt stærkt, siger han.