¨

Skoleplaner afføder nyt protestparti

Foto: TV ØST

Jens Peter Ulf fra Holme-Olstrup er så utilfreds med planerne om en ny skolestruktur i Næstved Kommune, at han nu vil lave sit eget parti, der skal have fokus på skoler, institutioner, natur, ældre og handicappede.

Debatten om den nye skolestruktur kan ende med at kaste et nyt parti af sig. Jens Peter Ulf er så træt af planerne, at han i protest mod den nye skolestruktur vil danne sit eget parti - Næstvedpartiet. Hovedformålet er skolerne, skriver Sjællandske.

- Skolevæsnet er rygraden i enhver kommune. Uden skolen smuldrer fundamentet for det lokale forenings- og forretningsliv, siger 60-årige Jens Peter Ulf, der er formand for Holme-Olstrup Bylaug.

Politikere og borgere har gennem længere tid debaterret ny skolestruktur i Næstved Kommune. På et tidspunkt stod flere skoler til at skulle lukke, men så blev det trukket tilbage. Nu er planen i stedet, at der indføres områdeledelse, og at overbygningen fjernes fra skolerne.

Den struktur har dog mødt adskillige protester, og den fik forleden samtlige skolebestyrelsesformænd i kommunen til at gå ud med en fælles presseemddelelse om, at de hellere så, at politikerne lukkede nogle skoler og så lavede en langsigtet plan.

Et sted man vil bo

Jens Peter Ulf vil med sit nye parti kæmpe for skoler med klasser fra 0.-9., og der skal arbejdes sammen med naboskolerne i det omfang, det giver mening. Derudover vil partiet have fokus på ældre, handicappede og natur og i det hele taget at gøre Næstved Kommune til et sted, man har lyst til at bo.

Han er allerede i gang med at oprette hjemmeside, og så begynder arbejdet frem mod kommunalvalget i 2017 ellers derfra.

Tirsdag aften er der byrådsmøde om skolelukningerne, der ventes at blive vedtaget med et flertal baseret på stemmer fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, De Konservative og halvdelen af Venstres byrådsgruppe.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App