Skoleleder stopper af hensyn til privatlivet

Efter blot halvanden måned har Klaus Bentsen valgt at sige sit job som skoleleder på Holmegaardskolen i Fensmark op. Det sker af hensyn til privatlivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holmegaardskolen i Fensmark skal igen have ny skoleleder. Klaus Bentsen, der trådte til som leder 1. januar i år, har netop meddelt Næstved Kommune, at han efter blot halvanden måned på posten ønsker at fratræde sin stilling, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at han i forbindelse med sit arbejde som skoleleder har oplevet flere episoder af grænseoverskridende adfærd uden for skolen, som har rakt helt ind i privatsfæren.

- Når det handler om personalesager, er jeg lidt begrænset i forhold til, hvad jeg kan sige. Vi har som personer forskellige grænser for, hvornår vi synes, noget kommer for tæt på, og der har altså været episoder, som Klaus Bentsen synes kom for tæt på, siger Per B. Christensen, der er ansvarlig direktør i center for uddannelse i Næstved Kommune.

2. opsigelse på 2 år

Han nævner, at det kan være tilfælde som at blive opsøgt i sit hjem eller få en verbal overhaling i eget hjem, som kan føles grænseoverskridende, men han vil ikke sige, om det er sådanne ting, der ligger til grund for Klaus Bentsens opsigelse.

Det er tredje gang på 2 år, at Holmegaardskolen skal ud og finde sig en ny leder. 1. september sidste år stoppede Peder Skelbo Hansen efter 17 måneder på posten, og nu stopper hans efterfølger altså efter bare halvanden måned.

Skolen har længe været plaget af dårlig økonomi, men Per B. Christensen afviser, at stedet er et særligt hårdt sted at være skoleleder.

- Det er klart, at der har været nogle udfordringer med det økonomiske underskud, men Holmegaardskolen er ikke et sværere sted end andre skoler at være leder. Der har været et sammenfald af mange udfordringer, men skolen er et sted med stort potentiale og en engageret forældrekreds, siger Per B. Christensen.

Konstitueret leder frem til sommer

Klaus Bentsen understreger i pressemeddelelsen, at han ikke er utilfreds med de ledelsesmæssige og planlægningsmæssige rammer, som Næstved Kommune opstiller for sine skoler, og han mener, at Holmegaardskolen har gode udviklingsmæssige muligheder. Han har oplevet et godt og kompetent samarbejde med skolens øvrige ledere, personalet, skolebestyrelsen og skolechef Aase Schmidt.

Den erfarne skoleleder, Lars Nedergaard fra Kalbyrisskolen, bliver nu knyttet til Holmegaardskolen som konstitueret leder frem til 1. august 2014, og han skal fungere som skoleleder for begge skoler i denne periode.

Skolens ledelse, personale, skolebestyrelse og forældre er orienteret om Klaus Bentsens fratræden og centerleder Aase Schmidt vil i den kommende tid drøfte skolens forhold med alle skolens parter, så skolen kan komme på ret kurs og anvende sine mange potentialer.

TV2 ØST har været i kontakt med Klaus Bentsen i dag, men han ønsker ikke at uddybe årsagen til sin opsigelse.