Skolebus bliver sparet væk

Efter sommerferien skal børn fra Hyllinge bruge op mod tre timer på transport om dagen for at komme i skole i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De elever fra Hyllinge-området, der begynder i overbygningen på Sjølundsskolen i Næstved, når det ringer ind efter sommerferien, må væbne sig med tålmodighed. I dag kan eleverne tage en skolebus, som samler børnene op i nærheden af deres hjem og kører dem direkte til skolen. I fremtiden skal de i stedet med offentlig transport.

- Det bliver godt nok anderledes. Jeg tror, at det bliver kedeligt at sidde i bussen, siger Mikkel Halbro, der skal gå i 7. klasse på Sjølundsskolen.

Lige som mange af sine kammerater skal Mikkel i fremtiden bruge næsten halvanden time hver vej på transport. Han skal cykle fire kilometer, tage en bus til Næstved Station og endelig skifte til en anden bus, før han ankommer til skolen. 

- Når det pludselig tager lige så lang tid at komme ind til Sjølundsskolen, som det tager at pendle til København, så synes jeg, at der en skævvridning, siger Morten Halbro, som er far vil Mikkel.

Skolebestyrelsen på Hyllinge Skole har længe kæmpet for at beholde skolebussen.

- Jeg synes simpelthen ikke, at det er rimeligt for børnene. De har jo ikke selv valgt, at de skal gå i skole 15-18 kilometer væk fra, hvor de bor, siger skolebestyrelsesformand Susanne Jensen.

Men der er ikke noget at gøre. Kommunen skal spare:

- Hvis vi ikke havde sparet to millioner kroner på det her område, så skulle vi have sparet dem på et andet område for eksempel på undervisning, i børnehaver eller et andet sted, der har med børn at gøre. Sådan er vores betingelser desværre sommetider, siger Søren Dysted (A)