Skolebrand: Overvågningsbilleder af gerningsmand for ringe

Videoovervågningen på Sjølundsskolen i Næstved er så gammel og dårlig, at politiet trods billeder af gerningsmanden, ikke kan bruge dem til noget som helst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandagens brand på Sjølundsskolen i Næstved kunne måske være opklaret allerede nu, hvis skolens overvågningsudstyr var i orden. Desværre er det så gammelt og ringe, at billederne er ubrugelige.

- Vi kan kun se, at der er en person på billederne. Ikke andet. Vi kan ikke engang se, om der er tale om en mand eller kvinde, siger politikommissær Ole Tøger Rasmussen, der leder brandefterforskningen.

Kort før klokken 3 natten til mandag gik en person ind på skolens område og satte ild til en fløj med fire hjemmelavede molotovcocktails i Cocioflasker.

Opgraderer nu

Der skete hovedsageligt røg- og sodskader, men fløjen var alligevel så medtaget, at skolen holdt lukket mandag og i ugens løb har kørt undervisning i blandt andet teater- og gymnastiksale.

Hos politiet ærgrer Ole Tøger Rasmussen sig over det gamle overvågningsudstyr, og det er da også noget, som kommunen nu vil se på.

Vi kan jo ikke have, at det sker igen om 14 dage uden at have reageret. Så det gør vi nu. Vi er i gang med at opgradere, siger Næstved Kommunes sikkerhedschef Steen Nedergaard Jensen til Sjællandske.