¨

Skolebørn registrerer dyr og planter på Avnø

Foto: TV ØST

Flere end 200 skolebørn havde fredag droppet det varme klasselokale og var i stedet taget ud i naturen på Avnø. For første gang skulle der nemlig laves en komplet optælling over halvøens dyre- og planteliv.

Et hav af lokale elever fra 6. til 9. klasse huserede fredag i det naturskønne område på Avnø. Naturcentret på halvøen havde sat sig for at registrere alt dyre- og planteliv, og til det formål var 11 skoleklasser inviteret til at begynde arbejdet.

- Det er faktisk ret sjovt. Vi foretrækker i hvert fald det her fremfor en normal skoledag, lød det fra Frederik Østervig og Jonas Biendara fra 6.b på Præstø Skole, der nok ikke tænkte så meget over, at de faktisk var med til et historisk projekt.

Det er nemlig første gang i regionen, at man iværksætter en så omfattende kortlægning af biodiversiteten i et bestemt område.

- Det er vigtigt, fordi det her område for otte år siden var en græsplæne, hvor der havde været landbrug og ligget en flyveskole i mange år. Så blev det fredet, og man genetablerede den naturlige vandstand. Nu er det interessant at vide, hvad man kan få ud af det. Fra meget lav biodiversitet til det, vi har nu, fastslår Kari Hald, naturvejleder på Avnø.

Alt fra insekter, fugle og fisk til svampe og planter bliver registreret. Efter børnene tog hjem fredag middag, overtog mere erfarne fagfolk optællingen. BioBlitz, som projektet kaldes, varer indtil lørdag eftermiddag, og alle interesserede er velkomne til at besøge naturcentret på Avnø for selv at opleve det.

02:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App