Skandalelæge i bedragerisag

I to år har en udskældt øre-næse-halslæge fra Næstved haft en bedragerisag hængende over hovedet. Foreningen af Speciallæger mener, at Tibor Kodra har snydt dem for 300.000 kroner, men det har endnu ikke været muligt for politiet at afhøre den omstridte læge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 5. oktober bliver øre - næse-halslægen, Tibor Kodra, fra Næstved endnu engang genstand for en retssag, når han skal afhøres om bedrageri for 300.000 kroner.

Sagen begynder to år efter at Speciallægeforeningen meldte ham til politiet ovenpå en artikelserie i Ekstra Bladet, hvor avisen hævdede, at Tibor Kodra hævede sygepenge samtidig med at han arbejdede som læge i Norge.

Men også andre patienter har stået frem her på TV2 ØST og fortalt om fejloperationer og nu er lægen så på vej mod en bedragerisag

Tibor Kodra blev i 2007 dømt for lægefejl efter en patient var død under behandlig for polypper.Retten i Næstved forsøgte, ifølge TV2 ØST´s oplysninger, at afhøre Tibor Kodra om bedragerisagen så sent som i juni måned i år, men lægen mødte aldrig op.Først efter afhøringerne til oktober vil politiet vurdere, om der nok bevismateriale til at rejse en egentlig sigtelse mod den omdiskturede øre-næse-hals-læge.

 

Tibor Kodra meldt til politiet for bedrageri

Torsdag, d. 10. januar 2008

Speciallægeforeningen mener, at Tibor Kodra har bedraget for flere hundrede tusinde kroner.

Den omdiskuterede speciallæge Tibor Kodra fra Næstved er blevet meldt til politiet for bedrageri. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Speciallægeforeningen, der har anmeldt Kodra, fordi han skal have hævet 300.000 kroner fra foreningens sygefond, selvom han tjente penge.

Tibor Kodra fik sidste år en bøde, fordi en patient døde efter en operation i Kodras klinik.

Tibor Kodra er endnu ikke blevet afhørt om bedragerisagen.

 

Klar til at operere igen

Selvtilliden fejler ikke noget hos speciallæge Tibor Kodra, der mandag ved retten i Næstved blev kendt skyldig i overtrædelse af lægeloven, men frikendt for manddrab på en patient.

Til Sjællandske oplyser Tibor Kodra, at han skal tilbage i sin hvide kittel og vil genoptage sit arbejde på øre,- næse-, halsklinikken på Parkvej.

- Jeg vil ikke sige tidspunktet for, hvornår jeg er tilbage på arbejde. Men når bulerne på min krop har lagt sig, er det mig slet ikke fremmed at komme igang med arbejdet igen, siger Tibor Kodra til Sjællandske.

 

Læge frifundet - patienter chokerede over afgørelse

Mandag, d. 15. oktober 2007

Tibor Kodra frifundet for uagtsomt manddrab. Han skal betale 8.000 kroner i bøde for »grovere forsømmelse og skødesløshed«. Desuden skal speciallægen betale sagens omkostninger.

Hos to tidligere patienter i Næstved er retssagen mod Tibor Kodra blevet fulgt tæt. Frikendelsen af speciallægen blev i dag modtaget med skuffelse.
Jørgen Kjær og Kent Nygreen Bonde har begge været patienter hos speciallægen. Begge har oplevet fejl i deres behandling og begge har ført sag gennem Patientklagenævnet.

- Jeg mener absolut, at han skulle være dømt hårdere. Der er fejl på fejl, han skulle ikke have lov at praktisere som læge, understreger Jørgen Kjær.

Også Kent Nygreen Bonde er skuffet over afgørelsen i dag. Han fik sidste år en erstatning på 50.000 kroner gennem Patientklagenævnet. Han mener, Tibor Kodra burde have været frataget sin autorisation til at virke som læge.

Jeg mener, det er forkasteligt, at han er blevet frifundet for uagtsomt manddrab. Men det er endnu værre, at han i morgen bare kan fortsætte med at operere, siger Kent Nygreen Bonde.

 

Læge bliver tiltalt for uagtsomt manddrab

Fredag, d. 11. maj 2007

Den omstridte speciallæge Tibor Kodra fra Næstved skal tiltales fordi en patient for tre år siden døde efter en næseoperation

Den omstridte speciallæge Tibor Kodra fra Næstved bliver tiltalt for uagtsomt manddrab efter straffeloven og for ved manglende omhu at have overtrådt lægeloven. Det oplyser chefanklager Otto Høj Madsen

Sagen har været behandlet flere måneder i Retslægerådet, men nu er anklageskriftet færdigt og der vil derfor kun gå få uger før sagen bliver berammet.

Anklagerens påstand er at Tibor Kodra skal have en bøde og at han bliver frataget retten til at praktisere som læge.

I følge juraekspert Gorm Toftegaard Nielsen, hænger den straf, som Tibor Kodra står til at få, tæt sammen med hans erhverv som læge.

- Det er et meget specielt erhverv. Hvis man begår en fejl i sit arbejde kan det få meget alvorlige konsekvenser, siger Gorm Toftegaard Nielsen.

- Hvis man straffer for hårdt, vil man simpelthen ikke kunne få læger til eksempelvis at operere, og en bødestraf er faktisk ganske hård, fordi lægen så er mærket for livet for at have begået en fejl, siger Gorm Toftegaard Nielsen i dag til TV2 Øst.

 

Sagen startede helt tilbage i sommeren 2004.

Dengang lagde 69-årige John Burchardt Madsen sig på Tibor Kodras operationsbord i Næstved for at få fjernet polypper i bihulerne.

Under operationen kom speciallægen til to gange at bore et operationsinstrument op gennem patientens næse og helt op i hjernen.

John Burchardt Madsen blødte voldsomt og fik lagt vat op i næsen. Patienten vågnede aldrig igen og otte dage efter den usædvanligt blodige operation døde han.