Sigtelse: Mand truede kvinde i Næstved med køkkenkniv, før han blev skudt i Lundby

Den 42-årige mand, der torsdag blev skudt af politiet, havde aftenen inden truet en kvinde i Næstved med en kniv. Det fremgår af sigtelserne mod manden.

En udenlandsk 42-årig mand blev natten til torsdag klokken 01.35 ramt af skud, der blev affyret af politiet.

Hændelsen fandt sted i regionaltoget på Lundby Station, fordi manden havde optrådt truende med en kniv over for togpersonale og en anden passager, der befandt sig i toget.

quote Betjentene løb op på togskinnerne, og efter to til tre minutter hørte jeg tre skud

Maibritt Mårsted, Lundby

Men inden episoden på Lundby Station havde manden truet en kvinde i Næstved. Det fremgår af de sigtelser, der under torsdagens grundlovsforhør blev rettet mod manden, uden han selv var til stede i retten.

Den 42-årige mand blev sigtet for tre forskellige forhold. Blandt andet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 om trusler. Det oplyser anklager Maya Huniche.

Ifølge sigtelsen skulle den 42-årige mand den 17. februar om aftenen have truet en kvinde på en adresse i Næstved med en køkkenkniv på ti centimeter.

Manden skulle have peget knivens spids mod kvindens brystkasse i en afstand af ti centimeter.

Sigtet for at slå og true togpersonale

Politiet blev tilkaldt til Lundby Station, fordi den 42-årige mand havde optrådt truende med en kniv over for togpersonale og en anden passager, der befandt sig i toget.

Situationen var ifølge politiet eskaleret under den efterfølgende anholdelse, og det var i den forbindelse, at politiet afgav skud, som ramte manden med kniven.

Ifølge sigtelserne skulle manden have truet en togfører med en 20-30 centimeter lang køkkenkniv. Den 42-årige skulle have peget kniven mod togførerens ansigt og hals på 20 centimeters afstand.

Derudover er manden også sigtet for at have givet en lokofører et knytnæveslag på højre øje, så førerens briller røg af.

Sagen er nu overgået til den Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og de har indtil videre ikke ville kommentere på, om manden er blevet ramt af mere end ét skud.

Den 42-årige mand med udenlandsk baggrund blev torsdag klokken 14 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster in absentia, altså uden mandens deltagelse, fordi han på grund af sine skader ikke var i stand til at være i retten.

Her blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Nabo hørte tre skud

Den dramatiske episode gik ikke ubemærket hen for naboerne til stationen.

- Jeg vågnede, da jeg hørte en, der råbte og skreg virkelig højt, så jeg skulle over og se, hvad der foregik.

- Her så jeg en politibil, der holdt derude, og så kom der to andre politibiler også. Betjentene løb op på togskinnerne, og efter to til tre minutter hørte jeg tre skud, fortæller Maibritt Mårsted fra Lundby til TV2 ØST og fortsætter:

- Det var sådan lidt skræmmende, når man ikke lige ved, hvad der foregår derovre. Man kunne bare se, at toget holdt der.

Karina Havenkvist bor lige over for Lundby Station, og nattens hændelse har også holdt hende vågen den halve nat.

- Jeg synes, det var voldsomt. Også den der uvished om vi kunne være i fare, og om der kunne ske noget, når man hører skud lige pludselig, fortæller hun.

I videoen herunder kan du høre naboerne fortælle, hvordan de oplevede situationen: