Sidste DF'er i byråd trækker sig - mandatet går til de konservative

Dansk Folkeparti bliver én mand fattigere i Næstved Byråd, fordi Niels Kelberg trækker sig. Til gengæld bliver Det Konservative Folkeparti ét mandat rigere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkeparti har ikke et eneste mandat tilbage i byrådet i Næstved Kommune.

Niels Kelberg har nemlig besluttet sig for at forlade partiet af helbredsmæssige årsager.

quote Der er fuld forståelse og respekt for Niels Kelberg

Nickolai Hamann, formand for Dansk Folkeparti, Næstved Lokalforening.

Efter kommunalvalget var der ellers to DF-medlemmer i byrådet.

- Det er jo en sindssyg ærgerlig situation, kan man sige. Men der er fuld forståelse og respekt for Niels Kelberg, siger Nickolai Hamann, der er formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Næstved.

- Han har gjort det godt i Næstved Byråd, og han vil blive savnet. Han trækker sig tilbage af helbredsmæssige årsager, så det kan vi jo kun bakke op om.

Om Niels Kelberg:

Mandat går til de konservative

Niels Kelbergs afsked kommer dog Det Konservative Folkeparti til gode.

Thomas Palmskov, som er første suppleant, stillede ved sidste kommunalvalg op for Dansk Folkeparti, men han blev ikke valgt. Efter valget meldte han sig ud af Dansk Folkeparti og efter en periode meldte han sig ind hos Det Konservative Folkeparti.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vores første suppleant er skiftet til de konservative, men det er jo ikke noget, vi kan gøre ved, desværre, siger DFs lokalformand, Nickolai Hamann.

Dermed overdrages mandatet til Det Konservative Folkeparti, som er gået fra to til tre byrådsmedlemmer.

Konsevative: - Det gør en forskel om man er to eller tre

Hos Det Konservative Folkeparti vækker det glæde med et mandat mere:

- Man bliver da lige 10 centimeter højere. Nu er vi pludselig et af de store partier i Næstved Byråd. Det gør jo en forskel, om man er to eller tre, og det giver os en stærkere platform at føre politik på i byrådet. Vi får sæde i flere udvalg, end vi har i dag, siger Jesper G. Nielsen, formand for den konservative vælgerforening i Næstved.

quote Nu er vi pludselig et af de store partier i Næstved Byråd

Jesper G. Nielsen, formand for den konservative vælgerforening i Næstved

Mere vil han dog heller ikke glæde sig:

- Det er også på sin vis svært at glæde sig over egen fremgang, når det er på bekostning af helbredet hos en byrådskollega. Det er jo aldrig sjovt. Det skal man huske på.

Dansk Folkeparti i krise

Dansk Folkeparti, der gennem de seneste måneder har mistet flere byrådsmedlemmer rundt omkring i landet, har dermed ingen mandater tilbage i byrådet.

- Det betyder jo, at vi ikke har nogen i byrådet lige på nuværende tidspunkt. Men vi vender stærkt tilbage til næste kommunalvalg og får forhåbentlig valgt nogen ind igen, siger lokalformand Nickolai Hamann.

- Der må vi se, hvilke muligheder vi har. Men nu skal vi lige holde opstillingsmøde først, og så må vi se, hvilke kandidater vi får opstillet.

I Vordingborg Kommune mistede Dansk Folkeparti også to byrådsmedlemmer i foråret, da Heino Hahn og John Pawlik, efter at have været medlem af Dansk Folkeparti i henholdsvis 18 og otte år, valgte at forlade partiet.

De to byrådsmedlemmer skiftede i stedet til Nye Borgerlige.

I Sorø har det tidligere DF-medlem Henrik Kjølby skiftet parti til Venstre, ligesom byrådsmedlem Tina-Mia Eriksen i Ringsted Kommune skiftede DF ud med Det Konservative Folkeparti i maj.

Og seneste kunne DR i juni fortælle, at alle fire DF-medlemmer i kommunlbestyrelsen i Holbæk overvejer, hvorvidt de vil genopstille for partiet.