Shelters ødelagt efter påsat brand - politiet kalder det foruroligende

To shelters i Næstved er natten til torsdag brændt. Politiet oplyser, at branden er påsat og kalder det foruroligende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To shelters på Skydebanevej ved kanalen i Næstved er nu ubrugelige, efter at en eller flere personer natten til torsdag satte ild til dem.

- Der er ingen tvivl om, at branden er sket forsætligt. Der er ikke noget andet, der kan gøre, at de antænder derude, fortæller Mads Justesen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet fik en anmeldelse om branden klokken 01.05 onsdag nat, og da politi og brandvæsen nåede frem, var de to shelters omgivet af flammer.

- De var fuldstændig overtændte. Der var blus på, så de kan ikke bruges mere, siger Mads Justesen og tilføjer, at de ser alvorligt på sagen, selv om shelterne er placeret afsides, og ilden ikke spredte sig til andet end de to træbygninger. 

- Det er opstået forsætligt, og det bliver efterforsket sådan. Det er foruroligende, at folk har lyst og trang til at sætte ild til ting, lyder det fra politikommissæren. 

Pindsvin og populære shelters

Amalie Laursen har brugt shelterpladsen ved kanalen massevis af gange sammen med sin søn. Hun opdagede, at de to shelters var brændt på en gåtur torsdag formiddag.

- Jeg tænkte bare 'åh nej', og jeg tænkte på alle de oplevelser, vi har haft der, og så tænkte jeg på det pindsvin, som bor der, og som min søn og jeg kalder Peter. Bare der ikke er sket det noget, siger Amalie Laursen.

Hun fortæller, at shelterne er meget populære, og at man specielt i sommerperioden skal være hurtigt ude, hvis man vil bruge dem.

- De bliver brugt rigtigt meget. Både af spejdere, vandrere og fiskere, så det er rigtig ærgerligt, at nogen har sat ild til det. 

Shelterne var overtændte, da politi og brandvæsen natten til torsdag nåede frem.
Shelterne var overtændte, da politi og brandvæsen natten til torsdag nåede frem. Foto: Amalie Laursen
Amalie Laursens søn Vilfred har været med på sheltertur masser af gange. Nu håber de bare, at pindsvinet Peter, som de kalder pladsens pindsvin, slap fri af flammerne.
Amalie Laursens søn Vilfred har været med på sheltertur masser af gange. Nu håber de bare, at pindsvinet Peter, som de kalder pladsens pindsvin, slap fri af flammerne. Foto: Amalie Laursen, Næstved