Selskab putter grøn farve i vandet

Åbner man vandhanen og undrer sig over, at vandet ser lysegult eller grønt ud, er der med stor sandsynlighed en utæthed i installationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Fjernvarme mister mere vand end ønskeligt og er derfor i gang med at undersøge, hvor det forsvinder hen. 

Det skriver fjernvarmeselskabet i en pressemeddelelse.

For at kunne finde utæthederne har Næstved Fjernvarme igangsat forskellige foranstaltninger.

quote Vi opfordrer alle til at være opmærksom på, om der kommer vand op af jorden

Næstved Fjernvarme

Fjernvarmeselskabet har i en del år tilsat det uskadelige sporstof Fluorescein og har nu hævet koncentrationen af farvestoffet i fjernvarmevandet, så det er let genkendeligt i forhold til drikkevand og spildevand.

Myndighederne har godkendt brugen af Fluorescein som sporstof i fjernvarmevand og flere fjernvarmeselskaber har ligesom vi gode erfaringer med at bruge farvestoffet, oplyser selskabet.

- Vi har brug for offentlighedens hjælp til at opdage utætheder: Åbner man vandhanen og undrer sig over, at vandet ser lysegult eller -grønt ud, er der med stor sandsynlighed en utæthed i installationen.

Fjernvarmevandet kan for eksempel havne i forbrugsvandet, hvis der er utætheder i den varmeveksler, der laver varmt brugsvand af fjernvarmevandet.

Næstved Fjernvarme har tilsat det uskadelige sporstof Fluorescein for at få lukket hullerne, så fjernvarmesystemet, hverken mister vand eller får tilført vandværksvand.
Næstved Fjernvarme har tilsat det uskadelige sporstof Fluorescein for at få lukket hullerne, så fjernvarmesystemet, hverken mister vand eller får tilført vandværksvand. Foto: Næstved Fjernvarme

- Vi opfordrer samtidig alle, der bevæger sig rundt i byen, til at være opmærksom på, om der kommer vand op af jorden, kloakken eller vejbanen, eller om der er våde pletter, som ikke plejer at være der. Specielt, hvis det er varmt vand eller det har en gul/grøn farve er det vigtigt, at man kontakter os, oplyser Næstved Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Dyrt for kunderne at miste vandværksvand

Sporstoffet tilsættes i hele Næstved Fjernvarmes forsyningsområde.

Med tilsætningen håber Næstved Fjernvarme at få lukket hullerne, så fjernvarmesystemet hverken mister vand eller får tilført vandværksvand.

Begge dele er et problem. Det er dyrt for fjernvarmeselskabet og dermed kunderne at miste fjernvarmevand. Fjernvarmevand er destilleret vand tilsat lud for at hindre rust og kalkbelægninger i rørene, og når der strømmer vandværksvand ind i fjernvarmesystemet tilføres der samtidig ilt og kalk, som ødelægger rørene. 

Dette er ligeledes dyrt for fjernvarmeselskabet og dyrt for de kunder, der mister vandværksvand.

Læs også
Ny pulje åbner - del din varmeregning med naboen
Læs også
Ny pulje åbner - del din varmeregning med naboen

Lukker for fjernvarme på hverdage

For kunderne hos Næstved Fjernvarme er den mest mærkbare foranstaltning, at de lukker ned for fjernvarmen til forskellige dele af byen. Nedlukningen sker på hverdage i perioden klokken 8.00-15.00. 

- Vi sender derfor løbende SMS’er ud til de berørte områder, oplyser selskabet.

- Hvis man som kunde oplever at mangle varme eller varmt vand, er det altid en god ide at tjekke vores hjemmeside, hvor man kan se, hvor og hvornår vi har planlagte nedlukninger, oplyser de.

Næstved Fjernvarme kan kontaktes på telefonnummer: 55 72 56 65.

Der ligger også en guide i at teste for utætheder på Næstved fjernvarmes hjemmeside under ”Din side”.


Nyhedsoverblik