¨

Se klip: 17-årig kan lære dig at huske

Foto: TV ØST

For et år siden lærte Lukas Hansen fra Næstved at bruge memoteknik. Nu bruger han det både i skolen og har gjort en forretning ud af sit talent.

Lukas Hansen fra Næstved kan huske et spil kort, en lang række grundstoffer i Det Periodiske System og en indkøbsliste med mange punkter. Det er ikke en evne, han er født med.

For et år siden havde Lukas Hansen et valgfag i gymnasiet om memoteknik. Han blev så interesseret i husketeknikker, at han begyndte at øve sig på at blive rigtig god.

Før var naturfag ikke hans yndlings, men nu er det blevet noget sjovere, for med memoteknik kan han huske en masse, han ikke kunne før.

Er også blevet en forretning

Lukas Hansen bruger dog ikke kun memoteknik til skole. For et halvt år siden besluttede han sig for at tage et stort spring. Han sagde op i Kvickly, lavede en hjemmeside og en bunke visitkort. I dag tager han rundt holder foredrag om memoteknik.

- Jeg har altid godt kunne lide at fremlægge, især for min klasse, og så tænkte jeg, at nu var der endelig noget, som jeg var god til, og som mange kan bruge, siger Lukas Hansen.

Lukas Hansen bliver booket til cirka to foredrag om måneden. Det er især skoler, gymnasier og virksomheder, der kontakter ham.

Har lavet sin egen metode til at huske

Der er flere måder at bruge memoteknik på, men de handler alle om at lave en historie og så knytte det, man skal huske, til sin historie. Lukas Hansen har selv opfundet en metode til at huske, nemlig ved hjælp af sange.

Den mest almindelige er ”ruteplanen”. Her skal man lave en historie ud fra en gåtur i et hus eller andet, som man kender.

- Min påstand er, at du kan huske ting meget længere tid, hvis du bruger memoteknik, end hvis du terper noget igennem uden at lave en historie med de oplysninger, du vil huske, siger Lukas Hansen.

Se den korte video herunder, hvor Lukas Hansen forklarer, hvordan man selv kan gå i gang med ”ruteplanen” og giver et eksempel på teknikken. 

03:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App