Savnet flugtbilist har meldt sig selv

En mand har meldt sig selv til politiet, og har tilstået at være flugtbilisten fra færdselsuheldet i Herlufmagle fredag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand har meldt sig selv til politiet, efter han i går stak af fra et færdselsuheld i Herlufmagle ved Næstved.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Han henvendte sig i formiddags og blev afhørt i sagen og sigtet for en række brud på færdselsloven, siger politiets vagtchef Tom Stysiek.

Han oplyser, at manden kort efter blev løsladt igen, men vil blive indkaldt af politiet igen, når sagen skal for retten.

Stak af til fods

Uheldet skete, da bilisten med høj fart ville gennemføre en overhaling ved Herlufmagle. Her kom han til at køre op bagi en forankørende bil, hvor to personer på bagsædet blev fastklemt og kvæstet ved ulykken. Værst gik det ud over en kvinde, der brækkede flere knogler i ansigtet. En anden passager brækkede anklen ved sammenstødet. Alle er erklæret udenfor livsfare efter uheldet.

Den nu sigtede bilist blev ikke på stedet for at hjælpe de kvæstede, men stak i stedet af fra uheldet til fods. En senere eftersøgning med politihunde afslørede ikke manden.

Sigtes i første omgang efter færdselsloven

Tom Stysiek oplyser, at manden er blevet sigtet for at have overtrådt en række paragraffer i færdselsloven.

- Vi er ikke færdige med at indhente alle oplysninger om ulykken fra hospitaler og bilinspektøren, der undersøgte uheldsstedet endnu. Men der har ikke været basis for at varetægtsfængsle manden, siger han.

Politiet oplyser, at der ikke er blevet foretaget en blodprøve på manden, da der nu er gået for lang tiden siden uheldet til, at den kan sige noget om påvirkning på uheldstidspunktet.