¨

Sandved frygter skolelukning

Foto: TV ØST

Borup Ris Skolens afdeling i Sandved er en af fire skoler, kommunens børneudvalg har indstillet til lukning. Og det får beboerne til at frygte for fremtiden.

Om godt halvandet år kan gyngerne på legepladsen ved skolen i Sandved stå stille.

- Jeg bliver rigtig trist, og jeg bliver rigtig ærgerlig over, at kommunen vælger at spare sådan et lille beløb. Tretten millioner på den her nye skolestruktur, siger Bitten Rylund, der er mor til to elever på skolen.

Børneudvalget i Næstved Kommune har nemlig peget på at lukke Hyllinge skole, Lundebakkens afdeling Holme-Olstrup, Sjølundskolen og så altså Borup Ris Skolens afdeling i Sandved.

Lokalrådsformanden fra Sandved frygter, at det vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis lukningen af deres skole bliver en realitet.

 - Vi har et kæmpe sammenhold i vores område og har altid haft det - det vil simpelthen flade ud, og så bliver der kun os gamle tilbage. Sidste mand kan lukke og slukke, siger lokalrådsformanden, Poul-Erik Pedersen.

 - Hvis skolen er væk, kommer der ingen tilflyttere. For der er ikke nogen der vil bo, hvor der ikke er en skole -så kunne man ligeså godt flytte til Fuglebjerg. Og hvis der ikke kommer nogle tilflyttere, så lukker børnehaven - og så dør byen fuldstændig, siger Marianne Hovmand, der er mor til to elever på skolen.

 Utilfredsheden i Sandved når helt ind på de politiske rækker. Et lokalt byrådsmedlem overvejer konsekvenserne af det forslag, der snart bliver lagt foran byrådet til afstemning.

 - Det kan jeg jo slet ikke stemme for - det er klart. Det er hjerteblod for mig denne her skole, og hvis Venstres indstilling er, at skolen skal lukke, så kommer jeg nok til at melde mig ud af Venstre, siger Otto Poulsen (Venstre)

 I Sandved taler flere forældre allerede om at åbne en friskole i byen, hvis skolen ender med at skulle lukke.

Men de har ikke tænkt sig at omfavne tanken endnu.

 - Vi vil kæmpe. Vi vil lave demonstrationer. Vi vil ind og fortælle politikerne, at det er ikke godt nok det her, siger Marianne Hovmand.

 Byrådet behandler sagen første gang 25. november - derefter bliver planen sendt i høring.

02:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App