¨

Sagen om Britta Nielsen trækker tråde til Næstved - kan have millioner af kroner til gode

00:56

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune, og Britta Nielsen, som er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner af satspuljens penge. Video: TV ØST / TV 2

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune, og Britta Nielsen, som er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner af satspuljens penge. Foto: TV ØST / TV 2

1 af 2

Næstved Kommune har muligvis penge til gode efter sagen om Britta Nielsen, der er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner.

Næstved Kommune er en af de kommuner, der kan have penge til gode i sagen om Britta Nielsen, som er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner af satspuljens penge.

Det oplyser Børne- og Socialministeriet, der har sendt breve ud til en række tilskudsmodtagere.

Jeg aner ikke, om vi har nogen penge til gode

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

Socialstyrelsen har gennemgået en række sager for at identificere tilskudsmodtagere, som efter en nærmere konkret vurdering kan vise sig at have et tilgodehavende, som ministeriet skriver i en pressemeddelelse.

Styrelsen tager kontakt til alle de identificerede tilskudsmodtagere for at få de nødvendige oplysninger, så det kan vurderes, om de har et tilgodehavende.

Artiklen fortsætter under billedet.

Britta Nielsen blev varetægtsfængslet i november, efter at hun var blevet udleveret fra Sydafrika, hvor hun opholdt sig, da sagen begyndte. Foto: TV 2

- Jeg aner ikke, om vi har nogen penge til gode, eller hvor meget det drejer sig om. Det er nyt for os, at vi kan have penge til gode, og vi ved heller ikke, om det er en krone eller to kroner. Jeg har slet ikke noget overblik over det, siger Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune, til TV ØST.

Retter henvendelse til ministeriet

Da sagen om Britta Nielsen, som er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner af satspuljens penge, rullede om kontaktede Næstved Kommune ifølge Carsten Rasmussen de lokale centre og organisationer, som eventuelt kunne have penge til gode.

Hvis nogen ikke har fået de penge, som de er blevet bevilliget, så skal de selvfølgelig have dem

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

- Vi har spurgt vores center for handicap og psykiatri, der typisk har mange af de her frivillige foreninger, og vi har spurgt vores center for kultur og fritid, om de havde kendskab til nogen, der ikke havde fået det, som de var blevet lovet. Men ingen reagerede dengang, fortæller Carsten Rasmussen.

Derfor retter kommunen nu henvendelse til Børne- og Socialministeriet for at for klarhed i sagen.

- Vi er selvfølgelig overrasket over sagen, fordi vi havde ikke kendskab til at vi kan have penge til gode. Derfor retter vi nu henvendelse til ministeriet for at høre, om det er Næstved Kommune eller en organisation, som ligger i kommune, der kan have penge til gode, siger Carsten Rasmussen.

DE KAN HAVE PENGE TIL GODE:

 • Fredericia Kommune
 • Jammerbugt Kommune
 • Københavns Kommune
 • Næstved Kommune
 • Region Midtjylland
 • Region Syddanmark
 • Cystisk Fibrose Foreningen
 • Danske Døves Landsforbund
 • Holstebro Kommune
 • Roskilde Kommune
   

Kilde: Børne- og Socialministeriet

Se mere

- Vi vil gerne høre ministeriet, hvorfor Næstved Kommune er på listen. For hvis nogen ikke har fået de penge, som de er blevet bevilliget, så skal de selvfølgelig have dem, tilføjer han.

Minister: Vi skal have ryddet op

Foruden Næstved Kommune kan blandt andre Region Midtjylland, Cystisk Fibrose Foreningen og Danske Døves Landsforbund have penge til gode.

Vi skal have ryddet helt op efter den her svindelsag og en del af den oprydning handler om at få pengene tilbage til dem, der kan være blevet snydt

Mai Mercado (K), børne- og socialminister

- For mig handler det om, at vi skal have ryddet helt op efter den her svindelsag og en del af den oprydning handler om at få pengene tilbage til dem, der kan være blevet snydt, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) i pressemeddelelsen fra ministeriet.

Det er der allerede taget hul på med årets finanslov, hvor 80 millioner kroner er blevet sat af til at kompensere for de svindlede millioner, siger hun.

- Herudover er der en lille gruppe tilskudsmodtagere, som muligvis har et retmæssigt økonomisk krav. Hvis det er tilfældet, så skal de selvfølgelig også have deres penge, tilføjer ministeren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Britta Nielsen inden hun forsvandt. Foto: TV 2

Svindlen med satspuljemidlerne skal være foregået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

Når sagerne er færdigbehandlet, og det er endeligt besluttet, om tilskudsmodtagerne har penge til gode, vil de blive kontaktet.

Børn og svigersøn også sigtet i sagen

Britta Nielsen sygemeldte sig fra jobbet i styrelsen i begyndelsen af september sidste år. Få dage efter blev hun meldt til politiet af sin arbejdsgiver.

Britta Nielsen blev varetægtsfængslet i november, efter at hun var blevet udleveret fra Sydafrika, hvor hun opholdt sig, da sagen begyndte.

Hendes tre børn og hendes svigersøn er også sigtet i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App