Sag om Næstved-drab begynder ved landsretten i dag

Østre Landsret skal beslutte, om livstidsdommen til en 22-årig mand for et rockerdrab i Næstved i 2013 skal stadfæstes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I december 2013 blev 22-årige Edin Fakic skudt og dræbt i sin bolig på Morsøvej i Næstved, og der gik et år, før politiet anholdte og sigtede det dengang 21-årige prøvemedlem af Bandidos Martin David Larsen for drabet.

I slutningen af 2015 blev han dømt til fængsel i livstid for drabet, og i dag begynder sagen så for Østre Landsret.

Skudt ind ad vindue

22-årige Edin Fakic blev dræbt af et enkelt skud i hovedet fra en maskinpistol, mens han sad i sin sofa i sit hjem. Vidner forklarede i byretten, at de mente kuglen var tiltænkt Edin Fakics storebror, som var medlem af rockergruppen Westside Nation. Bandidos og Westside Nation, der var en udbrydergruppe fra Bandidos, lå dengang i konflikt med hinanden.

Politiet kom på sporet af den nu 22-årige Martin David Larsen i sagen, efter de fandt et skoaftryk fra en gummisko i en skov ved Sorø kort efter drabet. I skoven fandt politiet også en udbrændt bil, der indeholdt gerningsvåbnet.

Politiet overvågede og aflyttede Martin David Larsen, og da politiet efterlyste gummiskoene offentligt, gik han ifølge ordensmagten i panik, gemte skoene og løj om det.  

Martin David Larsen forklarede i byretten, at han skilte sig af med skoene, fordi han var bange for at blive knyttet til drabet på grund af hans tilknytning til Bandidos. Den risiko ville han ikke løve, fortalte han.

Modtog blodmærke

I sagen ved byretten kom det også frem, at Martin David Larsen modtog et særligt mærke kaldet ’Expect no mercy’ på årsdagen for drabet. Man får mærket, når man har udgydet blod for Bandidos, men den dømte forklarede i retten, at han fik mærket for noget grov vold, og at det bare var en tilfældighed, at han fik det på drabet på Edin Fakic.

Martin David Larsen blev af et enig nævningeting dømt skyldig i drab og fik en straf på livsvarigt fængsel. Forsvareren ankede dommen lige bagefter med krav om enten frifindelse eller strafnedsættelse.

Der er afsat fire retsdage i landsretten til sagen. Dommen skal efter planen falde 9. november.