Sådan får dit barn en god skolestart

Hvilken skoletaske skal man vælge, og hvor meget skal man tale om skolestart? Det har sundhedsplejerske PhD Else Guldager gode svar på her

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

I næste uge starter omkring 6000 børn i regionen i 0. klasse. Men hvordan sikrer man som forælder, at de får den bedst mulige start? Det ved Else Guldager. Hun er medstifter og redaktør på www.sundhedsplejersken.dk, og har skrevet flere artikler om emnet.

<p>En helt ny årgang skal snart til at begynde i skole. 0. Klasse venter lige om hjørnet og vi forældre vil det jo så godt.

Else Guldager mener, at det er vigtigt at få styr på alt det praktiske inden skolestart. Det gælder for eksempel køb af skoletaske.
- Vi ser alt for mange børn, som har en for stor skoletaske med alt for meget i den. Det er ikke godt for de små børn at bære så meget. Der skal være plads til det, de har brug for, men så heller ikke mere, siger Else Guldager.

Når det gælder køb af skolesager som viskelæder og bogbind, anbefaler Else Guldager, at man tjekker, at der ikke er hormonforstyrrende stoffer i produkterne.
- Der er faktisk en hel del af de her skoleting, som godt kan indeholde phthalater og andre ting, så man skal være opmærksom på at købe noget, der egner sig til børn, lyder rådet fra Else Guldager.

Også når det kommer til det mentale, er forberedelse godt. Det er fint at tale om den nye hverdag, men med måde, lyder det fra Else Guldager.
- For mange bliver det med at starte i skole, noget, der bliver talt meget op. Og når de så starter i skolen - så bliver det nemt en skuffelse.

Det er i næste uge, at skolerne starter igen efter sommerferien.