Så er byggeriet af den nye politibygning i gang

Vicepolitiinsprektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn Nielsen med hustru gravede torsdag det nye byggeri ved stationen på Parkvej i gang. Der skal bygges en tilbygning til den eksisterende station, og noget af den gamle skal ombygges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag lød startskuddet til byggeriet af den nye politibygning på Parkvej 50 i Næstved. Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der udvider, og det var vicepolitiinspektør Søren Ravn Nielsen, der stod for at tage det første spadestik sammen med sin kone Margit Ravn Nielsen, der arbejder i logistikafdeling.  

Entreprenørfirmaet er ved at etablere arbejdsplads i stationens baghave.

Nybygningen bliver cirka 2700 kvadratmeter stor og skal rumme og samle forskellige kontorfunktioner. Blandt andet skal der laves et DNA-rum, og så bliver der ske en delvis ombygning af undersøgelsesgaragen, som skal være færdig i februar 2017. Samtidig skal  den eksisterende bygning ombygges og vil formentligt være færdig i maj 2017.

Byggeriet kommer til at koste 48,8 millioner kroner eksklusiv moms.

Grøn facade

Det er planen, at den nye bygnings facade med tiden skal være grøn. Diverse planter vil over tid pryde facaderne i flora, som følger årets gang, men det tager lige et par år, før facaden kommer til sin ret.

Ifølge informationer fra Bygningsstyrelsen lever bygningen med sine 177 kvadratmeter solceller op til bygningsklasse 2015, men kan klare bygningsklasse 2020 med opsætning af yderligere solceller.

Indeklimaet skulle også blive godt, idet der vil være høj termisk komfort både vinter og sommer - blandt andet ved hjælp af både udvendig og indvendig solafskærmning, som er integreret i vindueskassetterne.

Samtidig samler det nye byggeri funktionerne, der kun kan ligge på to etager.