Rygetrang fik kvinde til at slå og sparke togfører

50-årig kvinde fra Næstved dømt for at slå og sparke en togfører, da hun blev bedt om at forlade et regionaltog i 2007.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 50-årig kvinde fra Næstved slog og sparkede ud efter en kvindelig togfører, da hun blev bedt om at forlade et regionaltog i 2007. Det slog en domsmandsret i Sorø fast onsdag. Kvinden overtrådte desuden jernbaneloven, da hun i forlængelse af episoden krydsede sporene på Næstved Station og var tæt på at blive kørt ned af et andet tog, skriver Sjællandske.

Kvinden blev dømt til psykiatrisk behandling. Hun nægtede sig skyldig i at have været voldelig, men erkendte - i nødværge - at have krydset banelegemet.

Retten valgte at følge togførerens forklaring. Hun fortalte, at den 50-årige spurgte hende, om hun måtte låne noget ild til en cigaret, som hun var ved at rulle i toget. Det holdt og ventede på at køre af sted mod Vordingborg. 

Da togføreren siden forklarede, at hun ikke måtte ryge i toget, reagerede den 50-årige ved at råbe »fede ko« og »tykke kælling« efter hende. Det fik togføreren til at gå hen til hende for at se hendes billet. Sådan en havde den 50-årige ikke, ligesom hun heller ikke havde penge nok til at købe en.

Den 50-årige slog herefter ud efter togføreren