Rygeforbud på vej - politikere vil skodde de ansattes smøger

Politikerne i Næstved Kommune vil gøre det forbudt at ryge i arbejdstiden for kommunens ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være slut med tobaksrøg på de kommunale arbejdspladser i Næstved Kommune.

Det har et politisk flertal slået fast, efter at et forslag om at indføre rygeforbud i arbejdstiden i dag var oppe at vende i kommunens økonomiudvalg.

Det var en diskussion, der fik bølgerne til at gå højt.

quote Der er for mange omkostninger og sundhedsskadelige ting, hvis ikke vi får indført det

Lars Hoppe Søe (R), stemt for forslaget i økonomiudvalget

Nogle politikere mener, at et forbud vil nedbringe sundhedsomkostningerne, de ansattes sygedage og sende rigtige signaler til kommunens borgere, andre finder det formynderisk at arbejdsgiveren skal bestemme over medarbejderne.

Men beslutningen ligger fast. Fire stemte for, tre i mod og to neutrale. Det bekræfter medlem af økonomiudvalget i Næstved Kommune for Radikale Venstre, Lars Hoppe Søe, der er et af de medlemmer, der har stemt for forslaget.

- Jeg har stemt for, at vi får Røgfri Arbejdstid i Næstved Kommune, siger han og uddyber:

- Jeg synes, det er en politisk afgørelse, at vi skal have Røgfri Arbejdstid. Der er for mange omkostninger og sundhedsskadelige ting, hvis ikke vi får indført det. Det skal vi ikke lade andre beslutte, men politisk tage ansvar for, siger Lars Hoppe Søe til TV ØST.

Røgfri Arbejdstid

Bølgerne går højt

En af de politikere, der stemte i mod forbuddet, er Niels Kelberg (DF). Han er selv ryger og mener ikke, at rygning er noget, som arbejdsgiveren skal bestemme over.

- Jeg har det bare sådan, at der ikke er nogen kommune, der skal blande sig. Hvis man beslutter det her, så er det også de kommunale bygninger. Det gælder også nogle af plejehjemmene, og det vil sige, at borgere ikke må ryge i sit eget hjem, siger han til TV ØST.

Det er en debat, der i den grad deler vandene. Både blandt borgere og politikere.

I TV ØSTs Facebookside bliver der i øjeblikket diskuteret på livet løs i forbindelse med en afstemning, om hvorvidt det er okay at forbyde rygning i arbejdstiden.

I skrivende stund er 63 procent i mod rygeforbuddet, mens de resterende 37 procent mener, at det er okay at indføre de nye rygeregler. Her er nogle af kommentarerne fra opslaget.

Forslaget om Røgfri Arbejdstid er nu sendt i byrådet, der skal tage endelig stilling til, om forbuddet skal indføres.