¨

Rønnebæk: Ægteparret Hansen vil smide 40 kilo

Foto: TV ØST

Mette og Henrik Hansens ægteskab er for fedt. Faktisk skal det være 40 kilo lettere, lyder parrets ambition.

Løbetøjet samler støv

”Fo et par år siden fik jeg løbebukser, løbebluser og strømper og et puls-ur. Det ligger stadig i skuffen,” fortæller Mette Hansen.
Til spørgsmålet om, hvorfor tøjet aldrig bliver luftet, forklarer hun:

”Der kommer altid noget i vejen.”

Og der kommer også masser indenbords, især fredag aften, hvor slikskålen kommer frem i hjemmet. 

”Vi spiser videre af lækkerierne, når børnene er lagt i seng”, fortæller Mette Hansen.

40 procent fedt

Skumbaner og Toblerone har lagt ekstra centimeter til livremmen. Mette skal ideelt set smide 14 centimeter i taljen, Henrik skal barbere 15 centimeter væk.
Med en fedtprocent på knap 42 procent havner Mette i kategorien ”meget overvægtig”.

Henrik slipper med titlen som ”overvægtig”, men klinisk diætist Rebecca Leth-Nissen Johansen opfordrer begge til at følge deres ambition om at smide hver 20 kilo.  

For børnenes skyld

Selvom hverken Sine på 7 år eller Rasmus på 4 år er overvægtige, så vil mor og far gerne være bedre rollemodeller.

”Vi vil gerne give nogle sunde vaner videre til vores børn, og det er hovedårsagen til, at vi meldte os til programmet”.

Om familien

Henrik Hansen er 45 år og arbejder som specialarbejder. Han er 1,80 centimeter høj og vejer godt 97 kilo. Hans BMI er 30, og det gør ham overvægtig, da han burde ligge under 25. Han vil gerne tabe sig 20 kilo, hvilket diætist Rebecca Leth-Nissen Johansen finder både fornuftigt og realistisk. Henrik har valgt, at de overflødige kilo skal svedes væk med løb, og når formen er til det, rulleskøjteløb og powerwalk. 

Mette Hansen er 43 år og ergoterapeut. Hun er 1,67 centimeter høj, og med sine 93,3 kg og en fedtprocent på næsten 42 procent er hun ”meget overvægtig”. Mette vil også tabe sig 15-20 kilo, men da hun, som hun selv udtrykker det, hader at løbe, vil hun nå sit mål gennem powerwalk.

Børn: Sine på 7 år og Rasmus på 4 år.

Eksperten

Rebecca Leth-Nissen Johansen er privatpraktiserende klinisk diætist i Diætisthuset Næstved. Hun er autoriseret af sundhedsstyrelsen.

Sideløbende med sin diætistpraksis er hun ansat som klinisk diætist på et privathospital og som timelærer på en Social- og Sundhedsskole.

Klinisk diætist

En autoriseret klinisk diætist har gennemgået en naturvidenskabelig uddannelse i behandling af ernæringsrelaterede sygdomme og har en dybdegående viden om sammenhænge mellem mad, sundhed og sygdom.

Vejledningen er individuel og tager udgangspunkt i netop dine kostvaner. På den måde kan vejledningen forenes med din hverdag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App